‘Ready for Retail’ - nieuw platform van RetailAdapt

Persbericht geplaatst door Influx PR op 08-10-2012
‘Ready for Retail’ - nieuw platform van RetailAdapt

Klantgerichte aansturing van het IT landschap bij retailers:


RetailAdapt introduceert het ‘Ready for Retail’ platform

Apeldoorn (NL) – Bagshot (UK), 8 oktober 2012 -- In september 2012 is RetailAdapt gestart in Europa als ‘De specialist’ op het gebied van Retail Informatiesystemen gericht op applicaties en processen die de consument direct ‘raken’. RetailAdapt introduceert daarvoor het ’Ready for Retail’ platform; een serie applicaties en plug-ins gebouwd op het Cordys platform waarmee retailers snel en flexibel consumentgerichte processen en -ervaringen uit verschillende applicaties/systemen kunnen koppelen en aanpassen.

Met RetailAdapt wordt iedere retailer direct de oplossing geboden om complexe klantgerelateerde processen op een snelle en eenduidige wijze samen te voegen en te organiseren voor een optimale ‘winkelbeleving’ via alle kanalen. Al doende kan men meer en meer inspelen op de verwachtingen en ervaringen van de consument en ervoor zorgen dat nieuwe aankopen, dan wel cross- of upselling mogelijk wordt gemaakt.

“In de afgelopen tien jaar zijn retailers geconfronteerd met de uitdaging van de verkoop via een toenemend aantal kanalen”, stelt Michel de Beer, managing director van RetailAdapt. “De consument stelt steeds hogere eisen op het gebied van service en verwacht daarbij ook gebruik te kunnen maken van bijvoorbeeld eigen smartphones. Gelukkig hebben retailers de afgelopen jaren al een start gemaakt om vanuit een technologisch perspectief de eerste fundamenten voor makkelijker integratie te leggen. SOA en XML-gebaseerde oplossingen zijn nu gemeengoed en zelfs voor legacy-systemen zijn toepassingen ontwikkeld die integratie mogelijk maken. Binnen de retailbranche is er een goede definitie van de te gebruiken standaarden doordat organisaties zoals ARTS (The Association for Retail Technology Standards) veel werk hebben verricht. Nu deze basis nagenoeg overal aanwezig is kunnen retailorganisaties aan de slag om de processen die de klant ‘raken’ te vervolmaken; daarmee kan men zich onderscheiden en het verschil maken.”

De introductie van het ’Ready for Retail’ platform van RetailAdapt betekent een nieuwe en specifieke toevoeging op basis van de Cordys BPM-omgeving. Zowel grote als kleinere retailers kunnen direct over de applicaties en/of modules beschikken en zodoende meteen profiteren van de voordelen. Met ‘Ready for Retail’ is al het voorbereidend werk al gedaan en via een eenduidig platform voor implementatie beschikbaar waardoor het snel rendeert.

“We zijn verheugd dat RetailAdapt ons platform heeft geselecteerd voor het ondersteunen van hun producten”, zegt Hans de Visser, Chief Marketing Officer bij Cordys. “De unieke combinatie van integratie, Business Process Management en cloudtechnologie in het Cordys-platform vult bestaande bedrijfssoftware aan en zorgt tegelijkertijd voor een grotere flexibiliteit.Met het op Cordys-technologie gebaseerde Retail Solution Framework, kunnen retailers een aantal van hun meest belangrijke doelen aanpakken, zoals het optimaliseren van de voorraad, het minimaliseren van de derving, en het verbeteren van de algehele winkelprestatie.”

Doordat de ‘Ready for Retail’ elementen aan het Cordys-platform zijn toegevoegd is direct gebruik te maken van alle binnen de retail gebruikelijke attributen – ongeacht het systeem . ‘Ready for Retail’ is al in de praktijk bewezen bij een aantal grote ketens buiten Europa en zorgt voor een solide basis met minder risico en snelle ‘time to market’.

De Beer: “Doelstelling en concept van RetailAdapt zijn duidelijk: het ontzorgen van onze retailklanten. Het Retail Solution Framework stelt alle klantgerichte processen en gegevens, die vaak in meerdere applicaties en databases zijn opgeslagen, direct beschikbaar en toepasbaar. Daarmee kan een retailorganisatie de ‘beleving/ervaring’ van de klant optimaal bedienen en verbeteren.”

De eerste Europese introductie vindt plaats tijdens het internationale Cordial evenement van Cordys op het gebied van business en technologie op 9 en 10 oktober 2012 in Putten.

RetailAdapt – Bagshot (UK) – Tel. +44 – 127 6817 427 – e-mail: NLinfo@retailadapt.com

Voor de redactie:

Over RetailAdapt
RetailAdapt is de Europese leverancier van het ‘Ready for Retail’ platform; een serie applicaties en plug-ins op het gebied Retail Informatiesystemen op basis van de Cordys BPM-omgeving. De oplossingen van RetailAdapt richten zich specifiek op de bedrijfsvoering van retailers om die te verbeteren met hoogwaardige procesgerichte oplossingen. Retailorganisaties worden daardoor in staat gesteld om met een grotere snelheid en flexibiliteit de klantgegevens en -ervaringen uit meerdere systemen en applicaties te analyseren en daarop in te spelen. Met het Retail Solution Framework kunnen retailers een aantal van hun meest belangrijke doelen aanpakken zoals het verbeteren van de dienstverlening aan de klant. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het optimaliseren van de voorraad, het minimaliseren van de derving en het verbeteren van de algehele winkelprestatie. Daarnaast wordt integratie een stuk minder complex en daardoor beter beheerbaar en kostenefficiënter. Meer informatie via www.retailadapt.com

Redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons, tel: +31 (0)55 3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: