10 dingen om op te letten bij het kiezen van de beste kinderwagen.

Persbericht geplaatst door sharoez op 09-08-2016
10 dingen om op te letten bij het kiezen van de beste kinderwagen.
Je hebt al een aantal spullen gekocht voor je toekomstige kind. Dan staat er als volgende aankoop op je boodschappenlijst: een kinderwagen.

Oké, je hebt al een aantal spullen gekocht voor je toekomstige kindje. En dan staat er als volgende aankoop op je boodschappenlijstje: een kinderwagen. Maar waar moet je nou precies op letten? Je wilt natuurlijk alleen het beste voor jouw kind! Hieronder staan 10 punten om jou op weg te helpen naar de beste kinderwagen!

1.Wat voor wagen wil je precies?

Als het goed is heb je al een beetje een idee van wat je wilt, maar we gaan ze toch nog even kort bespreken; er zijn namelijk verschillende soorten kinderwagens. Hier volgt een klein overzichtje van de voor- & nadelen van de soorten.

-De kinderwagen: traditioneel ontwerp, geschikt voor baby’s vanaf de geboorte, er wordt weinig van geproduceerd, korte gebruiksduur (tot baby rechtop kan zitten), duur.

-De combiwagen: veel accessoires, duurzaam, met een reiswieg te gebruiken vanaf geboorte, 3 kinderwagens in 1, robuuster, onderdelen apart aan te schaffen.

-De wandelwagen: geschikt voor baby’s die rechtop kunnen zitten, robuust, veel accessoires, comfortabel, zwaar, niet geschikt vanaf geboorte.

-De buggy: geschikt voor baby’s die rechtop kunnen zitten, licht, neemt niet veel ruimte in, goedkoop, kan mee op de fiets, minder comfort voor de baby, niet geschikt voor langdurig vervoer.

-De duo-buggy: geschikt vanaf geboorte, handiger dan twee aparte kinderwagens, geschikt voor 2 kinderen tegelijk, zwaarder dan gewone kinderwagen, breder dan gewone kinderwagen.

-De hardloopwagen: extra goede vering, ideaal voor hardlopende ouders, licht en wendbaar, geen vervanging voor dagelijkse kinderwagen, lastig in elkaar te zetten.

2. Hoeveel wielen is het handigst?

Ja, daar zit óók nog verschil in! Er zijn kinderwagens met 3 of 4 wielen, maar welke is nou ideaal voor jou? Hieronder staat het verschil.

Een kinderwagen met 3 wielen is wendbaarder, omdat het 1 wiel aan de voorkant heeft in plaats van 2, dit betekent dat korte bochten beter gemaakt kunnen worden.

Met een kinderwagen met 4 willen is het echter makkelijker om op en van verhogingen te gaan. Dit is zo omdat het 4e wiel meer steun geeft aan de voorkant, dan wankelt de wagen niet zo als bij de 3-wielen variant.

3. Stalen of plastic velgen?

Natuurlijk moeten we ook letten op de details! We maken hier onderscheid tussen plastic en stalen velgen.

Stalen velgen zijn nou niet bepaald moeders mooiste, maar ze zijn wel erg praktisch! Ze zorgen namelijk voor veel comfort tijdens de rit. Er is echter wel kans dat deze gaan roesten in de regen. Dus stel je kiest voor deze optie, ga voor de stainless steel variant!

Plastic velgen zijn iets minder comfortabel, maar wel een stuk mooier en er is geen kans op roest. Nog een voordeel is dat ze lichter zijn dan de stalen velgen. Ook zijn ze een stuk goedkoper.

4. Welke vulling moet je kiezen voor de banden?

Nu we toch in de details zitten, kunnen we net zo goed de bandenvulling bespreken ..toch?

Luchtbanden zijn een stuk comfortabeler dan alle andere opties, het enige probleem is dat ze lek kunnen raken.

Foambanden zijn net iets minder comfortabel, maar ze vereisen minder onderhoud omdat ze bijna nooit lek of slap zijn.

5. Heb je een verstelbare duwstang nodig?

Er zijn twee vormen van de duwstang bij kinderwagens: verstelbaar en niet-verstelbaar.

Welke is het handigst voor jou? Wij leggen de voordelen van de verstelbare vorm voor je neer.

-Meerdere personen kunnen met de wagen wandelen

-Geschikt voor langere/kortere personen dan gemiddeld

Echter is er in de goedkopere kinderwagen niet heel veel beweging mogelijk bij de duwstang; hier is simpelweg geen ruimte voor gemaakt.

6. Wil je een opvouwmechanisme?

Omdat we in de 21e eeuw leven, is de technologie erg aan het groeien, en zo ook bij kinderwagens. Er is namelijk een opvouwmechanisme mogelijk, nu hoef jij (bijna) niks meer te doen!

Hieronder weer wat voor- en nadelen:

-Neemt minder ruimte in beslag

-Sneller dan wanneer het handmatig gedaan wordt

-Is duur

7. Hoeveel opslagruimte heeft de kinderwagen?

Wat wil je liever: sjouwen met de luiertas of deze kunnen opbergen in de kinderwagen? Dit ia ook een puntje om te overwegen. Gelukkig hebben de meeste kinderwagens wel een opslagruimte onderin, maar deze kan ook niet meer dan gemiddeld 5kg houden. Bij sommige wagens is er ook nog een optie om een extra netje of haakje op te hangen aan de duwstang.

8. Wat is je budget?

Net als bij auto’s, zijn er verschillen in prijs bij kinderwagens. Wil je iets simpels of wil je alles erop en eraan? Hoe meer erbij zit, hoe duurder het is. Bedenk ook dat er meer bij komt kijken dan je in eerste instantie denkt, namelijk accessoires, zoals een regen- of zonneklepje.

9. Hoeveel kinderen wil je vervoeren?

Heb je een tweeling of ben je aan het oppassen op je nichtje/neefje? Dan is het handig om de duo-wagens te overwegen en vergelijken. Kijk wat jouw voorkeur is en kies op basis daarvan jouw favoriete wagen uit!

10. Welke wagen is het handigst in jouw omgeving?

Denk aan waar je leeft, waar je heengaat en hoe je daarheen gaat. Dit kan namelijk veel bepalen voor jouw keuze. Woon je in een natte omgeving? Ga voor plastic velgen. Ben je van plan veel te gaan bewegen? Neem een hardloopwagen erbij. Neem je je kind vaak mee naar de winkel? Zorg ervoor dat je genoeg opbergruimte hebt. Ben je van plan je kind voor korte afstanden te vervoeren? Kies voor een extra buggy.

Overweeg alles dus goed tot in de details voordat je een aankoop doet, het kan jou (en je portemonnee) een hoop schelen!

Op zoek naar meer informatie en tips omtrent kinderwagens? Lees dan onze handleiding over de beste kinderwagen!
deel deze pagina: