Aftrek mogelijkheden zelfstandigen, MKB-winstvrijstelling, zelfstandigenaftrek en de startersaftrek.

Persbericht geplaatst door Wilde belastingadvies op 30-08-2011
Aftrek mogelijkheden zelfstandigen, MKB-winstvrijstelling, zelfstandigenaftrek en de startersaftrek.

De belastingdienst maakt onderscheid tussen inkomsten uit loondienst, overige werkzaamheden en zelfstandig ondernemerschap.

Als ondernemer wordt u fiscaal extra beloond middels extra belastingaftrek.

U kunt gebruikmaken van MKB-winstvrijstelling van maar liefst 12% De MKB-winstvrijstelling is een aftrekpost op uw winst. In de MKB-winstvrijstelling is het urencriterium met ingang van 2010 vervallen zodat ook deeltijdondernemers er gebruik van kunnen maken.

U kunt echter ook gebruikmaken van de “zelfstandigenaftrek”, maximaal € 9.484,- en de startersaftrek, € 2.123,- ( de eerste 3 jaren dat u ondernemer bent) Om gebruik te maken dient u te voldoen aan het “uren criterium”, u dient in het kalanderjaar minimaal 1225 uur in uw bedrijf actief te zijn. Het is echter aan u om dat te bewijzen.

Bent u nog, gedeeltelijk, in loondienst of niet aan het begin van het kalanderjaar gestart met uw onderneming dan kan dit discussies geven met de fiscus. Wij raden u dan ook aan de fiscus vóór te zijn en een urenregistratie bij te houden.

Wilde belasting advies kan u helpen zo’n dergelijke registratie op te zetten, wij bieden, speciaal voor starters , 2 uur royaal fiscaal startersadvies gratis aan. U kunt zich aanmelden via www.wildegroep.nlof 035-700 97 01