AH-telers uit Nagele stellen hun deuren open voor publiek

Persbericht geplaatst door BodeMedia op 20-08-2012

Albert Heijn bestaat dit jaar 125 jaar en wil dit jubileum niet alleen met haar klanten en medewerkers vieren, maar ook met haar leveranciers. Daarom stellen de telers Poppe Landbouw, Maatschap Jippes en Witlofkrops uit Nagele op zaterdag 25 en zondag 26 augustus hun deuren open voor het publiek. Bezoekers krijgen tijdens deze Open Dag een gratis kijkje achter de schermen. Maar het blijft niet bij kijken alleen: door hun handen even flink uit de mouwen te steken, kunnen kinderen het originele telersdiploma bemachtigen. Albert Heijn organiseert in augustus door het hele land Open Dagen waarbij zo’n 175 boeren en telers laten zien waar de verse producten in de supermarkten van Albert Heijn vandaan komen.

Leuk, lekker en leerzaam uitje voor jong en oud

Op het bedrijf van de familie Krops wordt biologische witlof geteeld. Tijdens de open dagen kunt u een kijkje nemen in de kwekerij en met eigen ogen zien hoe witlof groeit, geoogst en verpakt wordt. Er zullen heerlijke witlofrecepten te proeven zijn en ook zijn er activiteiten voor de kinderen, zoals schminken en een springkussen.

Bij de familie Poppe worden biologische uien en wortels geteeld. Op de open dagen nodigen wij jullie uit een kijkje te nemen achter de dampalen en met eigen ogen te zien hoe de uien en wortels groeien, geoogst worden en hoe de producten bewaard worden in de winter. Er worden rondleidingen gegeven, een proeverij wordt verzorgd en het biologische assortiment van Albert Heijn is verkrijgbaar.
De mannen Jippes, vader Thijs en zoon Bas, zorgen er al vele jaren voor, dat er bij Albert Heijn een smakelijke ui en winterpeen in de schappen ligt! Hoe zij proberen een zo gezond mogelijk product te telen? Dat kunt U komen bekijken, ruiken en proeven. Kom kijken naar de gewassen, fiets het land op en ervaar de polder op z’n best! Fietsen zijn beschikbaar!

De Open Dag is een uitje voor het hele gezin. Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers over het werk op het bedrijf. Daarnaast zijn er op elk bedrijf activiteiten voor kinderen, zoals schminken en een speurtocht.

Mensen achter het product laten zien

Albert Heijn wil elke dag van het jaar lekkere en verse producten aan haar klanten aanbieden. Daarom gaat de supermarktketen langdurige relaties aan met leveranciers. Door bijvoorbeeld vaste afspraken te maken, weten telers precies waar ze aan toe zijn. Albert Heijn en haar telers werken continu gezamenlijk aan de kwaliteit en smaak van de producten. Ook zetten zij zich in om de geoogste producten zo snel mogelijk van het land in de winkel te krijgen. Albert Heijn is trots op deze jarenlange samenwerking met de mensen die zich dag in dag uit met zorg en passie inzetten voor hun product en wil tijdens de Open Dagen ook de mensen achter het product laten zien.

U bent van harte uitgenodigd de Open Dag te bezoeken. U kunt op beide dagen van 10:00 tot 16:00 uur terecht. Bezoekers dienen zich vooraf in te schrijven op www.ah.nl/opendagen. Op die website staat ook een overzicht van alle boeren en telers die hun bedrijf open stellen voor het publiek.

Witlofkrops, Sluitgatweg 10, Nagele

Poppe landbouw, Zuidwesterringweg 10, Nagele

Maatschap Jippes, Schokkerringweg 7 Nagele

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Krops

(06-53883136) of Gerdien Poppe (06-50261698). Beeldmateriaal is te vinden op http://www.ah.nl/open-dagen/#/pers