Airco bedrijven profiteren van verlaging btw

Persbericht geplaatst door HenkHoekstra op 25-03-2013
Airco bedrijven profiteren van verlaging btw

De btw op montage en onderhoud van o.a. airco systemen is per 1 maart jl. verlaagd van 21% naar 6%. Nu, bijna 1 maand verder, is het effect hiervan al duidelijk te merken. Ondanks het koude weer heeft de consument al aardig nagedacht over de zomer en dus ook over het onderhoud van haar airco.

Opsteker in financiële crisis

De huidige financiële situatie in ons land heeft ook behoorlijk ingeslagen in de airco branche. De consument moet zelf ook op de kleintjes gaan letten, en onderzoekt mogelijkheden om te bezuinigen. Airco systemen zijn in zekere zin toch luxe artikelen waar dan gauw op wordt bespaard.

De heer A. Zetveld: “Eind vorige zomer werd al duidelijk dat onze airconditioning toch weer aan onderhoud toe was. Dan ga je toch al snel airco’s vergelijken op internet. Tijdens het surfen kwam ik er al snel achter dat de btw op onderhoud dus per 1 maart verlaagd zou worden. Hierdoor heb ik besloten om nu al het onderhoud te laten doen i.p.v. nog een jaar te wachten.”

25 tot 30% meer werk

Het verleden heeft uitgewezen dat het verlagen van de btw een direct effect heeft op de hoeveelheid nieuwe opdrachten voor onderhoud van airco systemen. In 2010-2011 was er ook een btw verlaging van kracht. Toen waren er tussen de 25 en 30 procent meer offerte aanvragen binnengekomen.” aldus een airco installateur.

Het originele bericht staat op: Airco vergelijk, btw verlaging