Akomá, de bekende djembégroep uit Enschede, komt naar het 24ste Afrikafestival in Hertme

Persbericht geplaatst door SBO op 25-06-2012
Akomá, de bekende djembégroep uit Enschede, komt naar het 24ste Afrikafestival in Hertme

Last minute hebben we de djembégroep Akomá nog kunnen toevoegen aan het 24ste Afrikafestival.
Ze zullen niet op het hoofdpodium te zien en te horen zijn, maar laten hun fantastische ritmes op het marktterrein klinken. Met de opzwepende djembé-ritmes van deze grote groep kan niemand stil blijven staan. Ook kinderen niet, want die mogen gewoon meedoen!
Pak iets van de grond en laat horen wat je kunt. Je kunt ook gewoon met je handen gaan klappen of stampen op de grond.
De diverse optredens vinden in de midddaguren plaats gedurende de soundchecks op het podium. Let op de aankondigingen op het terrein of houd je oren wijd open.

Ook dit jaar zijn in onze festivalprogrammering grote namen te vinden. Wat dacht je van de wereldberoemde trompettist Hugh Masekela, bekend van de Paul Simon Graceland tour, de Conjunto Angola 70, ook wel de "Buena Vista Social Club" van Afrika genoemd en Boubacar Traore die samen met de fabelachtige Vincent Bucher (bekend van het North Sea Jazz festival 2012) een geweldig optreden zal verzorgen.

Het Afrikafestival in Hertme wordt in zijn geheel georganiseerd door vrijwilligers en ontvangt geen enkele vorm van subsidie. en daar zijn we best trots op. We hebben dan ook niet te maken met de grillen van overheden op dit gebied.

meer informatie vindt u op onze website www.afrikafestivalhertme.nl en bezoek voor actuele informatie onze facebookpagina.