Alles wat u moet weten over aarsmaden

Persbericht geplaatst door bosmanict op 05-12-2013

Aarsmaden zijn een bijzonder vervelende aandoening, niet zozeer omdat het gepaard gaat met erge symptomen, maar vooral omdat er toch nog steeds een bepaalde taboe rond bestaat. Aarsmaden zijn immers parasieten die ontstaan door een gebrekkige hygiëne en dat is voor de meeste mensen geen fijne gedachte. Toch hoeft u zich daar absoluut niet voor te schamen, in tegendeel. Wat bijvoorbeeld vaak wordt vergeten is dat aarsmaden wel eens worden overgedragen door kinderen op volwassenen. Kinderen spelen op erg jonge leeftijd graag op plaatsen die misschien niet zo hygiënisch zijn als ze op het eerste zicht lijken. Denk daarbij aan een zandbak, maar ook aan het zwembad of gewoon de crèche waar uw kind verblijft. Bent u geïnteresseerd in aarsmaden en wilt u graag weten hoe deze te voorkomen of te behandelen? We vertellen er u in dit artikel graag alles over.

Aarsmaden voorkomen

Het voorkomen van aarsmaden is in het bijzonder voor gezinnen met kleine kinderen niet altijd even eenvoudig. Zoals in de inleiding reeds aangehaald vindt deze parasiet het zeer leuk om zich rond de anus van kinderen te nestelen. Daarnaast zorgt deze aandoening niet zelden voor een intense jeuk rond de streek van de anus waardoor men gaat krabben. Het krabben zelf zorgt er voor dat de parasiet zich verder kan verspreiden. Ze kruipen onder de nagels of kleven aan de vingers waardoor deze zeer eenvoudig op andere mensen overgedragen kunnen worden. Het is wat dat betreft bijzonder belangrijk om uw kind steeds in zo hygiënisch mogelijke omstandigheden te laten spelen. Daarnaast is ook het regelmatig wassen van de handjes absoluut aan te raden, zeker na contact met andere mensen of kinderen.

Aarsmaden behandelen

Het voorkomen van aarsmaden is niet zo eenvoudig, maar gelukkig is de behandeling dat wel. Het grootste probleem gaat echter schuil in het feit dat niet alleen de persoon met aarsmaden moet worden behandeld, maar wel het hele gezin. Gebeurt dit niet, dan bestaat de kans dat gezinsleden elkaar continue opnieuw besmetten en dat kan natuurlijk de bedoeling niet zijn. De behandeling zelf bestaat uit het nemen van specifieke medicatie die u zonder voorschrift bij de apotheek of drogisterij kunt ophalen. Het werd tot slot reeds eerder in dit artikel aangehaald, maar probeer zeker niet teveel te krabben. U maakt het op deze manier alleen maar erger en u zorgt er tegelijkertijd voor dat de beestjes meer mogelijkheden krijgen om zich verder te verspreiden.