Analoge of digitale weegschaal

Persbericht geplaatst door danweetjehetwel op 08-11-2012
Analoge of digitale weegschaal
Tegenwoordig is de noodzaak voor het bepalen en meten van het lichaamsgewicht overal aanwezig. Mensen zijn meer bewust van hun gezondheid en hun gewicht en hebben een gewicht bepaling op regelmatige basis nodig. Weegschalen zijn in diverse vormen en technologieën te vinden in de winkels. Als men tegenwoordig het gewicht wegen op een zo nauwkeurig mogelijke manier wil doen, is de aanschaf van elektronische weegschalen een goed alternatief. Een minpunt is wel dat de elektronische weegschaal gemiddeld gezien duurder is dan de analoge weegschaal.
De analoge weegschalen werken op basis van veer mechanismen. Op den duur raken de veren buiten hun levensduur en zorgen voor foutieve gewichtsmetingen. Analoge weegschalen hebben meestal ook een wijzer met een schaalverdeling. Op de schaalverdeling wordt het gewicht aangegeven.
Op een elektronische weegschaal is het gewicht op een digitale LCD scherm af te lezen. Sommige digitale weegschalen zijn zelf instaat zaken te bepalen zoals spiermassa en vetpercentage.
deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van danweetjehetwel: