Assieraden van echt goud of zilver?

Persbericht geplaatst door assieraden op 30-10-2013
Assieraden van echt goud of zilver?

Hoe kunt u nou weten wanneer uw assieraden van echt goud of zilver zijn?

Het waarborgteken voor zilver ziet er uit als een klein zwaard met daarin de cijfers 925. Het bestaat voor 925/1000 deel uit puur of zijn zilver, dat wil het eigenlijk zeggen. Fijn zilver is ook te zacht om er gebruiksartikelen of sieraden van te maken, daarom wordt er een kleine hoeveelheid (75/1000) koper aan de legering toegevoegd, zodat het verwerkbaar wordt.

Indien het een goud assieraad betreft dan staat er een eikenblaadje met daarin de cijfers 585 wat betekent dat het goudgehalte 585/1000 deel bedraagt, dat wil zeggen dat uw ashanger voor 58,5 procent uit goud bestaat, het gaat in dit geval om 14 karaat goud. Omdat 24 karaat puur goud is en daar zijn geen sieraden van te maken, dit komt doordat het goud dan geen stevigheid heeft. Daarom wordt er een legering van goud met zilver en een beetje koper gemaakt om het materiaal te kunnen bewerken.

Voor de redactie:

Beste redactie,

Mijn naam is jan ik ben een erkend goudsmid en wil met dit persbericht mensen inlichten over de erkenning van een echt goud of zilver assieraad.

Graag zou ik wat meer bekendheid willen krijgen en bezoekers naar mijn site.

Dank u.

deel deze pagina: