Autochtone Allochtoon of Nederlander?

Persbericht geplaatst door gelreporter op 04-02-2016
Armin M Scheuten
Hij was de afgelopen jaren vaker op de televisie. Ook heeft hij naast Nelly Frijda een hoofdrol mogen spelen in een bioscoopfilm. In Nederland zijn er al veel mensen die acteur Armin M Scheuten kennen. Vooral jongeren kennen hem van MTV en TMF, door de cameo's die hij speelde in de clips van artiesten als Kempi. Maar ook door zijn videoclips die hij maakte voor jonge artiesten zoals Rapper Avdih en Astrando. Maar wie is deze acteur eigenlijk en is hij Nederlander of Allochtoon?

''Natuurlijk ben ik Nederlander. Ik heb de nationaliteit niets voor niets verworven. Ik voel mij hier thuis en ik ga er nooit meer weg. Al ben ik in Duitsland geboren en getogen. Nederland is mijn Heimat'' Verteld Scheuten zonder lang na te moeten denken. Sinds 2008 is hij een heuse carrière tegemoet gegaan. En het einde is nog niet in zicht ''Ik zou veel meer kunnen doen, maar ten eerste is er helaas al langer een soort van no budget maatschappij ontstaan in het filmwereldje. Ten tweede vond ik het na drie jaar meer dan genoeg alleen maar standaard de rollen van nazi in oorlogsfilms te moeten spelen. Men moet ook eens van dat cliché af is mijn mening'' geeft hij aan.

Maar hij lijkt altijd bezig te zijn. Is nog steeds te zien in interviews en shows. Heeft hij concrete plannen of projecten waarmee hij bezig is? ''Momenteel speel ik een van de hoofdrollen in een nieuwe mini webserie met een soort van New Kids-achtige humor. Het heet buutnlanders en draait alles om een vader die jaren geleden met zijn twee zonen vanuit Duitsland op de vlucht in de Achterhoek geraakt. Zij zijn echter wel van niet Europese afkomst. Allochtonen dus die in de Achterhoek al snel integreren en zelfs plat spreken'' Maar hoe is dit project ontstaan en hoe succesvol acht hij het zelf.
Mijn twee zonen worden gespeeld door Ehaab Amairi en Danny Haek, allebei zijn zelf kinderen van vluchtelingen. Zij zijn begonnen met grappige filmpjes waarin zij proberen plat te spreken. Jongerenwerker Talie Wijlens die wij allemaal goed kennen is ook filmmaker en pakte dit project professioneel aan. Hij maakte er een succes van. De eerste aflevering was na een week al meer dan vijftienduizend keer bekeken en het rist nog steeds. Dat noem ik dan al een succes. Want de reacties zijn er alleen maar positief'' Maar wat zijn de reacties van mensen die jou kennen hierop? Want je speelt immers een vluchteling. En dat in een best moeilijke tijd in Europa.

Met een glimlach merkt Scheuten op ''Nou wij weten natuurlijk dat het onderwerp momenteel er gevoelig ligt. Maar er moet ook eens een positief tegengeluid tegen alle rechte bewegingen komen. Weet je, dankzij mijn donker uiterlijk, ben ik in Duitsland in het verleden zelfs een keer door skinheads in elkaar geslagen. Juist daarom willen wij laten zien dat integratie heel goed kan werken. Maar iedereen moet het accepteren. Niet alleen aanbieden. Bovendien probeer ik de acceptatie van Duitsers in de media in Nederland iets te versterken. Rudi Carrell moet ook in Nederland kunnen'' Maar dat is zeker niet het enige waarmee hij bezig is of misschien wel? ''Nee ik werk onder andere als dramadocent en acteercoach en daarnaast speel ik nog altijd elk jaar in series en films. Waaronder ook mijn eigen producties. Stilstaan zullen jullie mij nooit zien'' voegt hij afsluitend no

Voor de redactie:

Albert Wevers
meesteralbert@post.com
0543 34 2436

Armin M Scheuten
06 223 225 87
http://www.kbevents.nl/contact/
deel deze pagina: