Bakfiets huren - een goed idee!

Persbericht geplaatst door bosmanict op 20-12-2013

Graag vertellen wij je wat meer over het onderwerp bakfiets huren. Een bakfiets is namelijk een ideaal vervoersmiddel. Je kunt er meerdere dingen in vervoeren en je betaalt geen brandstof kosten zoals bij een auto bijvoorbeeld. Een bakfiets aanschaffen is echter een behoorlijk prijzige bedoeling. Als je een bakfiets wilt kopen dan kun je hier zo’n 1000 – 2.500 euro voor uittrekken. Hoeveel de bakfiets uiteindelijk kost is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is de kleur, het materiaal, het merk en de grootte bepalend. Een andere belangrijke factor is het feit of de bakfiets elektrisch is of niet. Een elektrische bakfiets zal al snel tegen de 2.000 euro aan zitten qua prijs. Je hebt dan wel een bakfiets met trapondersteuning, waardoor het fietsen een stuk eenvoudiger wordt.

Waarvoor gebruiken?
Waarvoor kun je een bakfiets gebruiken, we hadden het er net al even kort over. Je kunt er meerdere zaken in vervoeren. De meeste mensen met een bakfiets gebruiken deze voor het vervoeren van hun kinderen of gastkinderen. Maar ook om dieren te vervoeren is een bakfiets ideaal, of gewoon om boodschappen te doen. Het kan eigenlijk allemaal, zolang de bakfiets maar niet te zwaar beladen wordt. Wordt bakfiets wel te zwaar beladen dan kan dit negatieve gevolgen hebben, bijvoorbeeld beschadigingen. Zorg er daarom altijd voor dat je de bakfiets niet te zwaar belaad.

Bakfiets huren?
Een bakfiets aanschaffen is heel duur, je hebt het net kunnen lezen. Als je toch een bakfiets nodig hebt en je kunt er vanwege de prijs geen een aanschaffen dan kun je altijd nog een bakfiets huren. De huurprijs begint bij zo’n 25 euro per dag. Hoe langer je de bakfiets huurt, hoe goedkoper het huurtarief (dit gaat overigens niet bij alle verhuurders op). Kijk ook goed naar de hoogte van de borg als je een bakfiets gaat huren. Veel plezier!