Banksparen gouden handdruk rente gestegen in eerste helft 2011

Persbericht geplaatst door OSM op 27-07-2011
Banksparen gouden handdruk rente gestegen in eerste helft 2011

De rente die banken geven op banksparen gouden handdruk is gestegen in de eerste helft 2011. Deze renteverhoging is in lijn met rentestijging van andere spaarrekeningen. De rente voor een reguliere particuliere spaarrekening is van 2,4% naar 2,75% gestegen in een half jaar. Deze stijging is ook terug te vinden bij het banksparen gouden handdruk. Zo is de rente van de variabele gouden handdruk bank spaarrekening van Delta Lloyd gestegen van 2.4% naar 2.65%. Ook de banksparen gouden handdruk uitkeringsvariant stijgt. Zo is de rente van de Gouden Handdruk UitkeringsRekening van Reaal met een looptijd van 4 jaar gestegen van 2.1% naar 2.5%. De website www.banksparen-ontslagvergoeding.nl geeft overzichtelijk alle informatie weer over de bankspaar gouden handdruk producten in Nederland. De website maakt onderdeel uit van Gouden Handdruk Specialist. Eigen onderzoek wijst uit dat ontslagen medewerkers nog steeds matig bekend zijn met de mogelijkheden die banksparen gouden handdruk en stamrecht BV bieden. De Gouden Handdruk Specialist informeert mensen - via websites, social media en wekelijkse lezingen – over de financiële consequenties van ontslag. Nieuw zijn informatieve online video’s op de website die de aanwendingsmogelijkheden van de ontslagvergoeding belichten.

Banksparen gouden handdruk en stamrecht BV belangrijkste keuze voor gouden handdruk

“Het succes van banksparen laat zich ook gelden in de eerste helft van 2011”, stelt Marius Winter, specialist in ontslagvergoedingen en eigenaar van Gouden Handdruk Specialist. "Na een stamrecht BV is banksparen de meest populaire bestedingsmogelijkheid van een gouden handdruk. Nu de rentetarieven voor banksparen steeds gunstiger worden voor ontslagen medewerkers zal de traditionele aanwendingsmogelijkheden direct afrekenen met de belastingen (verlonen) steeds minder worden ingezet.” De tendens die zich eind 2010 inzette, zet zich in 2011 voort: ontslagen mensen kiezen vooral voor banksparen gouden handdruk en een stamrecht BV. Banksparen gouden handdruk heeft de positie van de stamrechtverzekeringen volledig overgenomen. Stamrechtverzekeringen worden niet of nauwelijks meer afgesloten. Naast de gunstige rentetarieven is banksparen gouden handdruk geliefd vanwege de eenvoud, een stamrecht bv is geliefd vanwege de flexibiliteit in uitkeren en de mogelijkheid het geld zelf te beheren. Ook werknemers die na ontslag kiezen voor zelfstandig ondernemerschap kiezen vaak voor een stamrecht BV.

Nieuw: uitleg aanwendingsmogelijkheden ontslagvergoeding op online video.

“Toch denken ontslagen mensen nog vaak dat verlonen de gemakkelijkste en beste oplossing is om een ontslagvergoeding te besteden”, vervolgt Winter. “Ontslagen mensen weten vaak niet af van een stamrecht BV en banksparen gouden handdruk kennen ze onvoldoende. Op onze drukbezochte wekelijkse lezingen trekken wij dan ook de meeste tijd uit voor de uitleg over stamrecht BV en banksparen gouden handdruk. Vaak zien wij dat mensen na onze uitleg hun ontslagvergoeding anders willen aanwenden. Zo blijkt maar eens te meer dat gedegen advies in een emotionele periode van wezenlijk belang is voor een betere toekomst”. De website www.banksparen-ontslagvergoeding.nl maakt onderdeel uit van Gouden Handdruk Specialist. Een team van specialisten dat alle facetten van een ontslagvergoeding beheerst. Wekelijks organiseert Gouden Handdruk Specialist een lezing over de aanwendingsmogelijkheden van een ontslagvergoeding. Ontslagen medewerkers ontvangen alle relevante informatie en het gratis boekje ‘Gouden Handdruk 2011’. Nieuw zijn de informatieve video’s op http://www.goudenhanddrukspecialist.nl/video.html. “Wij willen graag alle ontslagen medewerkers in Nederland informeren en adviseren. Naast een website en social media is online video een prima mogelijkheid om ontslagen medewerkers juist en tijdig te informeren over de aanwendingsmogelijkheden van een ontslagvergoeding”, aldus Winter.

Over Gouden Handdruk Specialist

Gouden Handdruk Specialist informeert werknemers die een ontslagvergoeding ontvangen. Gouden Handdruk Specialist adviseert boventallige of ontslagen werknemers over de financiële consequenties van ontslag. Gouden Handdruk Specialist werkt landelijk en is gevestigd in Soest. Gouden Handdruk Specialist is onderdeel van W&P Belastingadviseurs.