Bas Kooij Transport kiest voor IBM Cognos Express via implementatiepartner Solipsis

Persbericht geplaatst door Influx PR op 23-08-2011
Bas Kooij Transport kiest voor IBM Cognos Express via implementatiepartner Solipsis

Brakel, 23 augustus 2011 – ICT-dienstverlener Solipsis verzorgt de implementatie van IBM Cognos Express bij Bas Kooij Transport. Het transportbedrijf, dat gespecialiseerd is in het vervoer van recyclebare goederen over de weg, zet de tool in om meer structuur en overzicht in de bedrijfsprocessen aan te brengen. Hierdoor is Bas Kooij Transport in staat om op basis van direct te verkrijgen rapportages en analyses proactief in te grijpen op bijvoorbeeld omzetresultaten of om de planning bij te sturen, in tegenstelling tot de reactieve wijze van informatie verkrijgen zoals voorheen het geval was. Cognos Express wordt binnen het bedrijf ingezet op de planning- en de financiële afdeling.

Bas Kooij Transport beschikt over een modern wagenpark en vanuit het kantoor in Middelharnis hebben de medewerkers doorlopend contact met de chauffeurs op de weg. Via het Transport Management Systeem geven kantoormedewerkers orders door aan de collega’s op de vrachtwagen en andersom kunnen de chauffeurs gemakkelijk aanvullende informatie terugkoppelen die nodig is voor een snelle administratieve afhandeling. Klanten van het transportbedrijf kunnen via de Online Portal een transportopdracht invoeren of hun vrachtgegevens bekijken.

Bas Kooij, directeur van Bas Kooij Transport: “Om meer grip te krijgen op al deze bedrijfsprocessen onderzochten twee studenten, van de opleiding Transport & Logistiek, waaraan binnen ons bedrijf precies behoefte was. Met die resultaten in ons achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar een passende ICT-oplossing. Cognos Express bleek voor ons het meest geschikt. Vooral de rapportagemodule sprak ons erg aan, vanwege de mogelijkheden om data te visualiseren en uit te diepen per tijdseenheid.

Als groot voordeel van de inzet van Cognos Express noemt Kooij de mogelijkheid om dagelijks proactief te kunnen inspelen en sturen op bedrijfsgegevens, zoals omzetresultaten. “Een van onze doelstellingen is bijvoorbeeld dat onze chauffeurs per kilometer en per uur een bepaalde omzet realiseren. Voorheen maakten we aan het eind van de maand rapportages in Excel – een tijdrovende klus – en bekeken we of die doelstellingen gehaald waren. Met Cognos Express kunnen we met één druk op de knop in een dagelijkse rapportage zien of de omzetcijfers in gevaar zijn. Waar nodig kunnen we dan meteen ingrijpen.”

Over de samenwerking met Solipsis is Kooij erg tevreden: “Op dit moment zitten we middenin de implementatie en alles verloopt volgens plan. De medewerkers van Solipsis zijn zeer deskundig en komen hun afspraken altijd na en dat werkt erg prettig.”

Wim Buitenhuis, Algemeen Directeur Solipsis: “Om als organisatie goed mee te kunnen bewegen binnen de dynamische sector transport en logistiek is het van belang dat alle ondersteunende diensten binnen de bedrijfsvoering het proces van dienstverlening maximaal faciliteren. Een solide ICT-infrastructuur en beschikbare (management)informatie spelen hierin een onmisbare rol. Solipsis ondersteunt bedrijven in de sector optimaal met managementinformatie-oplossingen en is verheugd om Bas Kooij Transport als IBM Cognos Express-klant binnen deze specifieke branche te verwelkomen.”

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt momenteel voor ongeveer 600 (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com en www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: gerline@influx-pr.com/ corrie@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: