Bedtijd wordt een ware belevenis met de nieuwe Disney & VELUX Droomcollectie

Persbericht geplaatst door VELUX Nederland B.V. op 27-02-2014
Bedtijd wordt een ware belevenis met de nieuwe Disney & VELUX Droomcollectie

De Meern, 27 februari 2014. De meeste ruimtes in huis dienen een specifiek doel. In de woonkamer leven we, in de keuken koken we en in de slaapkamer slapen we. Maar voor kinderkamers is dat anders. Hierin moeten kinderen niet alleen kunnen genieten van hun nachtrust, maar overdag ook met vriendjes kunnen spelen. Vanaf nu kunnen de meest favoriete Disney figuren helpen hun kamer op te fleuren enhun fantasie te prikkelen. Met de nieuwe Disney & VELUX Droomcollectie™ wordt eenvoudig een betoverende omgeving gecreëerd die tegelijkertijd rustgevend en spannend is.

Voor kinderen een omgeving creëren die rustgevend is en die hun creativiteit stimuleert, kan een uitdaging zijn. Er is immers een groot verschil tussen slapen en spelen. Gezamenlijk hebben de VELUX Groep en Disney de ideale balans gevonden met een nieuwe collectie verduisterende rolgordijnen speciaal voor kinderkamers.

De Disney & VELUX Droomcollectie bevat 12 dessins met zes geliefde personages uit Winnie de Poeh, Bambi, Minnie Mouse, Mickey Mouse, Planes en Disney Princess, ieder verwerkt in twee verschillende ontwerpen. De ene helder en levendigende andere met een meer subtiele print. Met deze personages wordt in hun kamer een betoverende sfeer gecreëerd, waarmee de kleintjes in hun favoriete Disney wereld terechtkomen.

De Disney figuren zijn met veel zorg geselecteerd en prikkelen niet alleen de fantasie, maar verpersoonlijken ook positieve kwaliteiten zoals vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en medeleven, waardoor de creativiteit van kinderen positief beïnvloed kan worden. De dessins op de rolgordijnen zijn voor iedere grootte en vorm van de VELUX dakramen speciaal op maat gemaakt, zodat het ontwerp altijd behouden blijft. Daarnaast zorgt de compleet verduisterende stof voor een uitstekende controle over de daglichttoetreding, zodat de kinderen ook overdag rustig kunnen slapen.

Een plek voor fantasie en rust
Dan Dossa, plaatsvervangend hoofd Retail van The Walt Disney Company Nordic, vertelt: "In de Disney & VELUX Droomcollectie is een belangrijke plaats weggelegd voor een aantal van onze meest geliefde personages. Figuren die een sfeer van ontdekking en verwondering creëren en die de harten van jong en oud hebben veroverd."

“Door onze samenwerking konden we het beste van onze beide organisaties combineren. Met onze technische kennis van kwalitatieve rolgordijnen en de magische wereld van Disney kan een fantastische wereld voor kinderen worden gecreëerd,” vult Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland aan.

Tijdens de gehele samenwerking van de VELUX Groep en Disney is naast het ontwerp de nadruk op kwaliteit van fundamenteel belang geweest. Michel Kalis: "Het is belangrijk dat de omgeving waarin kinderen het meest verblijven niet alleen creatief, maar ook veilig is.VELUX rolgordijnen voldoen aan de hoogste productienormen op het gebied van kwaliteit, gezondheid en veiligheid. De strenge Oeko-Tex® normen waaraan de rolgordijnen voldoen, geven aan dat onderdelen geen schadelijke stoffen of chemische producten bevatten. Alle rolgordijnen uit de Disney & VELUX Droomcollectie zijn door het VELUX Pick&Click!™ systeem bovendien eenvoudig te monteren of in de toekomst weer te vervangen voor andere raamdecoratie.”

-///-

Over VELUX Nederland
De VELUX Groep zorgt al meer dan 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak. Het productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonweringen, rolluiken en op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie. Door te zorgen voor daglicht en frisse lucht kunnen deze producten tevens een bijdrage leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met de bouw van modelwoningenheeft de VELUX Groep concreet aangetoond dat gebouwen energieneutraal kunnen zijn én een hoog wooncomfort en een goed binnenklimaat kunnen hebben, waarbij maximaal gebruik is gemaakt van de zon als duurzame energiebron.

De VELUX Groep heeft productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S,een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Meer informatie: www.velux.nl.

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Claudia van Veenendaal | Manager PR
Tel: 030-6629679 | Mob: 06-27129935
claudia.vanveenendaal@velux.nl | www.velux.nl

VELUX Nederland B.V.
Molensteijn 2 | 3454 PT De Meern
Twitter.com/velux_pr
Facebook.com/velux.nl