Bescherm uw bezittingen met een kluis of brandkast

Persbericht geplaatst door RobertSpoelstra op 23-10-2013

De veiligheid in en rondom uw woning hebt u deels zelf in de hand. Maar natuurlijk kunnen er zich onvoorziene situaties voordoen waarbij uw veiligheid in gevaar komt. Maar op dat moment komt niet alleen uw veiligheid in gevaar maar ook al uw bezittingen. Brandkasten en brandwerende kluizen hebben allebei dezelfde functies. Het beschermen van uw bezittingen.

Een brandkast

Brandkasten worden veel gebruikt in Nederland. Huishoudens in Nederland hebben een brandkast om belangrijke papieren en persoonlijke bezittingen te beschermen tegen brand. Het is verstandig om verzekeringspapieren, paspoorten, contracten en alle andere belangrijke papieren goed en veilig op te bergen. Niet alleen bij veel huishoudens in Nederland wordt een brandkast gebruikt. Maar ook bij bedrijven ziet u veel brandkasten. Bijvoorbeeld verslagen van belangrijke overleggen die goed bewaard moeten blijven, personeelscontracten, onderhoudscontracten en contracten met klanten moeten allemaal op een veilige plek bewaard worden. Hiervoor wordt een brandkast gebruikt.

Maar waarvoor dient een kluis dan?

Als een brandkast uw bezittingen kan beschermen, wat is dan het nut van een kluis? Een kluis is vaak van kleiner formaat en biedt dus minder opbergruimte. Maar buiten het formaat om is een brandkast en een kluis nagenoeg hetzelfde. In kluizen worden vaak geld, sleutels, paspoorten, back ups van digitale bestanden en bezittingen met hoge waarde bewaard. Brandkasten zijn beschermd tegen diefstal doordat ze beveiligd zijn met een cijferslot, tijdslot of een sleutelslot. Dit maakt het voor een inbreker extra moeilijk om bezittingen van hoge waarde mee te nemen. Een slotenmaker in de buurt kan u goed adviseren welke kluis voor u het meest geschikt is.

Waar zijn brandkasten en kluizen tegen bestand?

Brandkasten en kluizen zijn voorzien van goed hang- en sluitwerk, zijn bestand tegen inbraak en werken brandwerend. Brandwerend houdt in dat de kast weerstand biedt tegen hoge temperaturen gedurende een bepaalde tijd. Dit zorgt ervoor dat uw bezittingen op een veilige plaats opgeborgen liggen.