Bijzondere samenwerking filmmaker Udo Prinsen en kunstenaar Han Bennink

Persbericht geplaatst door Studio Carambolas op 13-12-2011
Bijzondere samenwerking filmmaker Udo Prinsen en kunstenaar Han Bennink

Vol enthousiastme meldt het creatieve filmlabel Carambolas dat Udo Prinsen de productie van zijn korte film Into Spring zal starten in februari 2012.

Into Spring
Het idee voor deze korte film ontstond toen Prinsen kunstprojecten van Han Bennink onder ogen kreeg. Bennink is alom bekend vanwege zijn energieke en vindingrijke drumcarriere bij diverse grote Jazz Legendes, ICP Orchestra, solo en nu met zijn eigen trio. Minder bekend is zijn kunst. Dit inspireerde Udo Prinsen om een drieluik te organiseren: film - installatie - applicatie getiteld Moving Han. Fase I, een korte film gaat nu van start.

Inhoudelijk
De thematiek van alle elementen van het drieluik zullen te maken hebben met natuur en ritme. Zowel Bennink als Prinsen vinden hier veel van hun inspiratie. Beiden houden van georganiseerde spontaniteit, het laten ontspruiten van situaties, een start maken. Into spring verhaalt op abstract poetische wijze over de oorsprong van het jaargetijde - de lente. Spechten kondigen de lente aan en op het ritme van hun getimmer komt de wereld van Bennink tot leven.

Steun Ondanks het landelijk verdwijnen en slinken van verschillende mogelijkheden voor financiering van korte films en kunstprojecten blijft de Gemeente Utrecht haar nek uitsteken voor interessante culturele uitspattingen. Met steun van haar AV fonds kan Prinsen een start maken met deze film, de rest wordt uit eigen middelen en giften bekostigd.

Udo Prinsen
Udo Prinsen begon zijn carrière in Canada en Engeland. Na zijn buitenlandse ervaringen startte Prinsen zijn label Carambolas. Sindsdien regisseert hij animatiefilms, series en toepassingen voor film, tv en internet. Zijn vorige korte film Auditie werd gemaakt in samenwerking met componisten Eric Vloeimans & Martin Fondse, won al een aantal prijzen en reist nu langs festivals wereldwijd.

***EINDE PERSBERICHT***

Meer informatie
www.carambolas.nl/into-spring
www.twitter.com/carambolasNL
Studio Carambolas