Boek: De psychodynamiek van burn-out

Persbericht geplaatst door Pacem op 29-04-2019
De psychodynamiek van burn-out.

Boek ‘De psychodynamiek van burn-out. Over de relatie tussen angst en verdriet’.

Waarom krijgt iemand een burn-out en hoe komt het dat iemand dat voor een tweede of derde keer kan overkomen? Wat woedt er eigenlijk onder een burn-out dat kennelijk zo weerbarstig is dat duurzaam herstel moeizaam verloopt? Op deze vragen geeft Peter Suijker antwoord in het deze week verschenen boek ‘De psychodynamiek van burn-out. Over de relatie tussen angst en verdriet’. Hij illustreert zijn zienswijze niet alleen met voorbeelden uit zijn praktijk voor coaching en psychotherapie maar ook met ervaringen uit eigen persoonlijke leven. Het boek geeft diepgaand inzicht in het begrijpen en aanpakken van burn-out en is daarom aan te bevelen voor coaches, counselers, psychotherapeuten en hun cliënten. Het boek is, ook in Engelstalige versie, te bestellen via de boekhandel, bol.com en boekengestellen.nl.

Eerste reacties

"Wat een verademing, dit boek! Zeer toegankelijke, meeslepende schrijfstijl (en ook professioneel!), goed onderbouwd én praktisch toegelicht. Knap bij een boek met zoveel inhoud. Waardevol dat je je eigen ervaring beschrijft; dit maakt het boek persoonlijk, eerlijk en hoopvol!" (Eliane van den Berg)

"Ik vind de vermenging van cases en theorie zeer prettig. Daarnaast ben je een prettige schrijver, helder, compact, analytisch en met veel compassie. Ook je eigen verhaal vond ik ontroerend. Je had het wel een keer aangestipt maar natuurlijk nooit in zoveel detail. Verder realiseer ik me nog meer wat enorm ingewikkeld vak je beoefent en hoe waardevol het kan zijn voor de mensen die je helpt." (Frans Noordam)

Bestelinformatie

De psychodynamiek van burn-out. Over de relatie tussen angst en verdriet. 127 pgs. Uitgeverij Pacem. ISBN 978-94-6345-592-3. € 17,50

The psychodynamics of burnout. About the relationship between fear and sorrow. 117 pgs. Uitgeverij Pacem. ISBN 978-94-6345-593-0 € 17,50

Meer informatie

https://www.petersuijker.nl/boek-burn-out

deel deze pagina: