Boek over het verband tussen HSP & Eetstoornissen

Persbericht geplaatst door Vanessapilloni op 29-09-2016
Boek over het verband tussen HSP & Eetstoornissen
Calorieën met voelsprieten:
Autobiografisch onderzoek naar verband hoogsensitiviteit en eetstoornissen

Het leven met een eetstoornis is een hel, dat weet de Eindhovense Vanessa Pilloni als geen ander. Ze leed er zelf aan en ontdekte dat praktisch iedereen die een eetstoornis heeft hooggevoelig is. Met die kennis, aangevuld met haar expertise als maatschappelijk werkster en voedingsdeskundige, schreef ze het deels autobiografische boek Calorieën met voelsprieten. Het boek is bedoeld voor therapeuten en andere professionals, maar zeker ook voor lotgenoten. “Het leven met een eetstoornis voelt als een zware straf waar je elke dag doorheen moet. Levenslang, zonder een dag rust.”

Het aanpakken van een eetstoornis duurt jarenlang, of zelfs een leven lang. Een onderbelicht aspect hierbij is volgens Pilloni de relatie met hoogsensitiviteit. Uitzonderingen zijn er altijd, maar de theorie sluit aan bij de ervaringen van de bekende Amerikaanse psychologe Eliane Aron. Waar informatie over hooggevoeligheid, of hoogsensitiviteit, al enkele jaren in opkomst is, wordt het verband met eetstoornissen als anorexia, boulimia, binge-eating disorder en NAO nog niet vaak gelegd.

“Het schrijven van een boek waarin je je eigen ervaringen deelt, is spannend. Je stelt je kwetsbaar op. Maar het is de moeite waard als ik hiermee kan bereiken dat er bij anderen puzzelstukjes op zijn plaats gaan vallen. En dat is niet alleen voor lotgenoten van belang”, vindt Vanessa Pilloni. Toen ze zelf op haar negenendertigste afrekende met een leven met een eetstoornis, wilde ze haar ervaringen in een boek delen. ``

In Calorieën met voelsprieten staat een stappenplan met elf fases naar herstel, steeds rekening houdend met hoogsensitiviteit. Pilloni hoopt dat ook therapeuten dit gaan gebruiken als leidraad voor een behandelplan. Omdat een eetstoornis ook grote invloed heeft op de omgeving van iemand, geeft ze, zelf getrouwd en moeder van twee basisschoolkinderen, ook tips aan hen. Theorie wordt afgewisseld met testen en ervaringen van de schrijfster en lotgenoten.

“Als hooggevoelig persoon met een eetstoornis wil je er graag bij horen en loop je het gevaar allerlei banen te nemen die niet bij je passen, maar wellicht een prima salaris opleveren. Sinds een jaar doe ik alleen datgene waar ik energie van krijg. Als je voelsprieten steeds gericht zijn op de buitenwereld en je er geen weet van hebt dat dit komt door een gevoelig centraal zenuwstelsel, hou je het niet vol.”

Calorieën met voelsprieten wordt uitgegeven door Free Musketeers. Het is zowel als ebook en gedrukt exemplaar verkrijgbaar via online boekwinkels, zoals:bol.com, AKO, Bruna,cosmox.nl, vanstockum.nl, standaardboekhandel.be of via de website van http://calorieenmetvoelsprieten.nl. Op de facebookpagina https://www.facebook.com/EenMetMijnLijf/?ref=bookmarks kunnen mensen ervaringen delen en geeft Vanessa Pilloni meer tips.
deel deze pagina: