Boek 'Vrolijke verhalen voor bij de airfryer'

Persbericht geplaatst door tomrovekamp op 22-03-2021
Vrolijke verhalen voor bij de airfryer

-PERSBERICHT-

Wachten op je airfryer? Tom Rövekamp schreef er een speciaal boek voor

‘Vrolijke verhalen voor bij de airfryer’ bundelt 60 verhalen met een drietal ‘onpraktische’ recepten


MIDDELIE, 22 maart 2021 – Recent verscheen de verhalenbundel ‘Vrolijke verhalen voor bij de airfryer’ van schrijver Tom Rövekamp. Een vermakelijke bundel met afwisselende korte verhalen die ideaal zijn om de tijd te vullen tijdens het wachten op … de airfryer!

Ontspannen lezen terwijl je airfryer het werk doet

Het boek ‘Vrolijke verhalen voor bij de airfryer’ is een mix van zo’n 60 korte verhalen. De meeste vrolijk, sommige ook schokkend. Een mengsel van fictie, werkelijkheid en ongezouten kritiek. Stuk voor stuk houden ze de stemming erin tijdens het wachten op de airfryer. Tom: “Sommige gerechten kosten nu eenmaal wat tijd, ook in de airfryer! Reken voor homemade brownies bijvoorbeeld 23 minuten op 160 graden Celsius. Dan komt dit boek goed van pas! Het is speciaal bedoeld ter ontspanning, terwijl je airfryer al het werk doet.”

Omdat de airfryer niet meer weg te denken is uit de moderne keuken, leek het Tom een leuke invalshoek. De ideeën voor de verhalen ontstaan tijdens het dagelijks leven. Tom: “Ik heb altijd een potlood en een schrift klaarliggen naast mijn ‘Archie Bunkerstoel’ en ik vertrouw allerlei losse invallen en ideeën toe aan het papier. Wist je bijvoorbeeld dat frietjes uit de airfryer tot wel 80% minder vet bevatten? Daardoor kun je ze zonder schaamte eten met een halve pot mayonaise. Ideaal! Maar ik buig me ook over zaken als mannen onder elkaar, een miskende schilder en het lot, wéér ontslagen worden en openbaringen in een klooster.”

Over Tom Rövekamp

Tom Rövekamp werkte 35 jaar in de ICT, maar is sinds kort met pensioen. “In de ICT moet je liefst toch wel enigszins geordend en georganiseerd te werk gaan, maar mijn boeken zijn vaak een ratjetoe van de verhalen die in mijn rommelige hoofd spelen. Ik schrijf ieder verhaal in één ruk op en kijk er dan later nog eens kritisch naar. Het schrijven doe ik echt voor mijn eigen plezier. Mijn doelgroep ben ik vooral zelf”, aldus Tom lachend.

‘Vrolijke verhalen voor bij de airfryer’ is niet het eerste boek dat Tom uitbracht. Het eerste boek deed hij samen met zijn vrouw en dochter: ‘Plantengids voor de paardengek’. Tom: “Een must voor paardenliefhebbers. Onze dochter deed in 2014 haar examen paardenhouderij – haar plantenproject werd beloond met een 10! - en tijdens een gezellige avond thuis besloten we spontaan deze kennis over planten en paarden te bundelen in een boek. Daarna was de stap om mijn eigen verhalen uit te geven niet groot meer.”In 2017 volgde zijn eerste eigen verhalenbundel: ‘De ijzeren vogel – Opmerkelijke verhalen’. Dit boek bevat 55 korte verhalen.‘Vrolijke verhalen voor bij de airfryer’ is hier het schaamteloze vervolg op.

‘Vrolijke verhalen voor bij de airfryer’ kan besteld worden via Boekenbestellen.nl.

deel deze pagina: