BOEKPRESENTATIE DONKER VERLANGEN

Persbericht geplaatst door Donkerverlangen2019 op 27-05-2019
Boekomslag Donker verlangen

Boekpresentatie ‘Donker verlangen’

Over intense liefde, wanhoop, religie en rituelen in donker Soweto

Op 6 juni vindt de boekpresentatie plaats van ‘Donker verlangen’, de debuutroman van Thea Christina van Dijk. Zij presenteert en signeert haar boek in het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam en wordt gei?nterviewd door schrijver | journalist Lyda Westerink.

Thea: ‘Ik heb meerdere jaren in Johannesburg gewoond en werd opgenomen in een traditionele Zulu–familie. Ondanks onze culturele verschillen ben ik geraakt door de verbinding die er over en weer bestond. Met mijn boek wil ik je nieuwsgierigheid prikkelen naar de culturele diversiteit.’

Over het boek Donker verlangen

Wanneer de blanke Claire van Zuylen tijdens haar nachtdienst in het ziekenhuis van Soweto de zwarte Skhulu Maseko ontmoet, raakt ze in de ban van deze man. Wie is hij? Wat maakt haar zo verward?

Er volgen ontmoetingen waarin hij verhaalt over zijn leven. Al snel wil ze meer dan da?t. Claire wil zijn hart, zijn ziel, zijn lijf en zwarte huid. Ze verliest zich volkomen in deze trotse, traditionele Zulu en vecht als een ware “totsi” voor zijn liefde.
Ze geeft haar huwelijk op, waagt de sprong naar het Zulu - leven en wordt zijn koningin. Gaat het Claire lukken deze magische verbintenis in stand te houden?

Over de auteur

Thea Christina van Dijk (1963) studeerde journalistiek. Zij was enkele jaren werkzaam als verslaggever bij een regionaal dagblad voordat zij als communicatieadviseur | persvoorlichter terugkeerde naar haar roots, een middelgroot ziekenhuis in het midden van het land. Thea woonde meerdere jaren in Johannesburg. Betrokken bij de FSSA (Foundation for a Safe South Africa | Youth Zones) heeft ze ervaring op gedaan in verschillende townships en squatter camps. Daarnaast werkte zij als freelance columnist. Thea is getrouwd en heeft twee studerende dochters.

Thea: ‘Op de verschillen na zijn wij hetzelfde, met al onze hoop, verlangens en idealen.’

Boekpresentatie

Op donderdag 6 juni om 19.30 uur presenteert Thea haar debuutroman in het Zuid-Afrikahuis aan de Keizersgracht te Amsterdam . U bent van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie over het boek, de auteur en de presentatie kunt u terecht op de Facebookpagina @donkerverlangen en www.donkerverlangen.nl

EINDE BERICHT

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de redactie:

Mediacontact | boek aanvraag

Thea Christina van Dijk
E-MAIL: info@donkerverlangen.nl

info@boekengilde.nl www.donkerverlangen.nl

Locatie |datum

Zuid - Afrikahuis Keizersgracht 141-C Amsterdam
6 juni 2019 | 19.30 uur www.zuidafrikahuis.nl

deel deze pagina: