Bretagne één van de meest duurzame regio’s van Frankrijk

Persbericht geplaatst door RegioBretagne op 13-11-2014

Bretagne is één van de meest bezochte regio’s in Frankrijk. De toeristische trekpleisters worden vaak in een korte periode door vele toeristen bezocht. Dit heeft uiteraard invloed op de natuurlijk omgeving. Om het milieu te beschermen werkt Bretagne daarom voortdurend aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Daarmee behoort zij volgens het Franse weekblad La Vie tot één van de meest duurzame regio’s van Frankrijk.

Voor het achtste jaar op rij onderzocht het Franse weekblad La Vie hoe de 96 departementen die Frankrijk telt, scoren op het gebied van duurzaam toerisme. Hierbij werd gekeken naar biologische landbouw, afvalverwerking, water- en luchtkwaliteit, duurzame consumptie, bescherming van de biodiversiteit en inzet van duurzame energie. Uit dit onderzoek is gebleken dat de vier departementen van Bretagne, Finistère, Cotes d’Armor, Morbihan en Ille-et-Vilaine, tot de top 10 van de meest duurzame departementen van Frankrijk horen.

Duurzaam toerisme in Bretagne

Duurzaam toerisme is een vorm van toerisme die verantwoord is, die de natuurlijke, culturele en sociale bronnen respecteert en op de lange termijn beschermt. In Bretagne wordt continu gezocht naar een evenwicht tussen de invloeden die het toerisme heeft op economische, sociale en milieutechnische factoren. De resultaten van het onderzoek van het weekblad La Vie tonen aan dat de regio Bretagne daar goed in slaagt.

Meer informatie over duurzaam toerisme in Bretagne: http://duurzaam.bretagne-vakantie.com/

Voor de redactie:

Roosje Nap – Pers en Marketingattaché Bretagne
T : +31 (0)20 53 53 019
@ : roosje.nap@atout-france.fr


Gegevens voor publicatie CRT Bretagne
Tel: (+33) 2 99 36 15 15
www.bretagne-vakantie.com

deel deze pagina:
Meer van RegioBretagne:
Meestgebruikte trefwoorden
van RegioBretagne: