Brigitte Roffidal, «Ariane et la ligne monolithe

Persbericht geplaatst door lapiscinebe op 29-06-2011
Brigitte Roffidal, «Ariane et la ligne monolithe

De sculptuur-jurken van Brigitte Roffidalworden de hele zomer tentoongesteld in het museum “La Piscine” in Roubaix. De kunstenares Brigitte Roffidal, 31 jaar, gediplomeerd in kunstgeschiedenis en afgestudeerd in de Academie van Schone Kunsten in Tours, vervaardigd monolitische jurken gebreid uit veelvuldige langwerpige bandjes die aan elkaar gehecht zijn met een rode draad. Deze levenslijn structureert haar fragmentarische composities, die accumulaties zijn van dagelijkse elementen. Als een schriftgeleerde copieert ze belangrijke literaire werken, een tekst van Georges Bataille bijvoorbeeld, en geeft aan deze gedaantes een mythologische en mystieke dimensie.

« Ariane et la ligne monolithe », dit is de ondertitel van deze expositie die ons toestaat de installatie te aanschouwen als een herstelde identiteit, een verwarring van zintuigen en sensualiteit. De referenties zijn talrijk: theater, sculptuur, textiel design, litteratuur, deze polyinterpretabele werken zijn een brug tussen de verschillende kunsten, en nodigen de toeschouwer uit tot een veelvoudige lezing van deze breekbare monolieten.

Een tiental werken worden geëxposeerd op de design podiums recht tegenover het bad, als een koppelteken tussen de textiel vitrine van het eerste verdiep en de herinnering aan de defilés van de centrale ruimte met water.

De expositie werd georganiseerd door Sylvette Botella-Gaudichon, in samenwerking met de galerie “La plus petite galerie du monde”