Broccoleafs; de nieuwste toevoeging op je superfoodlijst

Persbericht geplaatst door Jaap23 op 24-09-2015
Broccoleafs
Dat broccoli gezond is wisten we al lang. Je kunt broccoli op verschillende wijze bereiden. Stop het in een ovenschotel, eet het rauw of maak er soep van. Je kunt broccoli ook gebruiken in de stamppot of kook de groente. Serveer het met een lekker kaassausje of wok de groente. Je kunt er alle kanten mee op. De meeste mensen snijden de broccoliroosjes los van de stronk en gooien de stronk (met bladeren) weg. Hier zal je na het lezen van dit artikel wellicht anders over denken..

Nooit meer weggooien

Gezondheidsguru’s raden het ons juist aan om de bladeren te bewaren en te verwerken in een maaltijd. Ze zitten namelijk boordevol belangrijke voedingsstoffen. Zo vol zelfs, dat de broccolibladeren – ook wel broccoleafs genoemd – nu al gezien worden als nieuwe vergeten superfood. De experts raden aan om de bladeren dus nooit meer ‘gewoon’ weg te gooien met de stronk van deze groente.

Rijk aan vitaminen

Benieuwd wat er zo gezond is aan de broccoleafs? Ze zijn rijk aan vitamine A, vitamine C, calcium ijzer en kalium. Zonde dus om dit zomaar in de prullenbak te gooien! Je kunt er van alles mee doen, omdat ze vrij mild van smaak zijn. De smaak is een beetje vergelijkbaar met boerenkool, maar dan dus iets minder sterk. Je kunt ze in de blender gooien en er een sap van maken of verwerken in een heerlijke salade. De bladeren zijn ook uitstekend te gebruiken als garnering voor een broodje. Wees creatief, maar gooi ze nooit meer weg!

‘Broccoleaf’

Grote kans dat je de bladeren binnenkort nooit meer aan een broccoli terugvindt, want ook fabrikanten zijn op de hoogte van deze nieuwe hype. Normaal gesproken zitten de bladeren ‘gratis’ aan een broccoli, maar veel fabrikanten zijn al begonnen met het los verpakken van de bladeren in een pouch als superfood om ze als broccoleaf te verkopen. Zie je de bladeren dus niet meer zitten aan de broccoli in de supermarkt? Ga dan eens naar de groenteboer!