Claranet Cloud komt naar Nederland

Persbericht geplaatst door Claranet op 23-04-2012
Claranet Cloud komt naar Nederland

Virtual Data Centre is dé totaaloplossing zonder valkuilen

Na een succesvolle introductie bij onze vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland introduceert Claranet Benelux B.V. haar eigen Cloud service in Nederland. Claranets Virtual Data Centre (VDC) is een uniek concept; het biedt een totaaloplossing voor organisaties om IT-technologie zoals servers en storage als een service af te nemen. Met deze flexibele dienst kan IT-capaciteit volledig simultaan groeien en krimpen afhankelijk van de behoefte.

Het Virtual Data Centre wordt afgenomen volgens een simpel abonnementsmodel zonder valkuilen of verborgen componenten. Daarbij, en dat is wellicht het belangrijkste aspect van het VDC, bepaalt de eindgebruiker de locatie waar uw data wordt verwerkt en opgeslagen. Managing Director Ruud Joosten: “Indien data Nederland niet mag verlaten maar de gebruiker wil wel profiteren van de voordelen van een Cloud-dienst is dit een enorme kans; de gebruiker heeft en behoudt de volledige zeggenschap over de locatie van dataopslag en bepaalt daarmee zelf onder welke wet- en regelgeving de data en applicaties valt.“

Claranets VDC is een goed doordachte en intensief geteste dienst op eigen platform vanuit een combinatie van premium fysieke componenten en virtualisatie-software. Dit heeft geresulteerd in een ijzersterke Cloud-dienst. Eind 2011 heeft het platform een ultieme stresstest ondergaan door deze in te zetten voor de webomgeving bij de Engelse versie van het bekende TV-programma Big Brother. Op het hoogtepunt werden 45.000 webpagina’s per seconde gelijktijdig opgevraagd en dit werd door de flexibele capaciteit moeiteloos verwerkt. Na dit succes is besloten om deze Clouddienst stap voor stap uit te gaan rollen in alle Europese Claranetlanden met een eigen lokaal platform per land. Het is een ideale dienst voor bedrijven die zich bezig houden met E-business-vraagstukken, ad-hoc capaciteit nodig hebben voor testomgevingen of een schommelende behoefte hebben in serverkracht en andere resources.

Meer informatie is beschikbaar op www.virtualdatacentre.nl.

Voor de redactie:

Over Claranet:
Claranet is een van Europa’s leidende managed service providers, opgericht in 1996. Claranet biedt bedrijven hosting, netwerk en applicatiediensten aan en met meer dan 2500 klanten uit uiteenlopende branches heeft het een uitstekende reputatie voor het leveren van hoge kwaliteit oplossingen. 500 medewerkers werken vanuit 11 kantoren en beheren 16 datacenters verspreid over Europa. De dienstverlening van Claranet is letterlijk en figuurlijk grensverleggend; Claranet is in zes landen vertegenwoordigd met kantoren en datacenters en beschikt over een eigen internationaal netwerk. Claranet is actief vanuit Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal. Niet alleen internationale bedrijven profiteren als klant van Claranet van de internationale infrastructuur, kennis en ervaring, maar ook bedrijven bij met een specifiek Nederlandse footprint.

Centraal in de dienstverlening staat de klantbelofte om de hoogste service te leveren. Claranet stelt klanten in staat om waarde te creëren door middel van internet technologie. Claranet ontwerpt en implementeert een volledig portfolio van IT infrastructuur oplossingen, van managed hosting en cloud diensten, managed netwerken en verbindingen, tot managed applicaties.


Meer informatie: www.claranet.nl

Perscontact:

Ruud Joosten

Managing Director
Claranet Benelux B.V.
Tel: 040-2393363