Claranet neemt Grita over; een Franse hostingspecialist voor de zorgsector

Persbericht geplaatst door Claranet op 04-03-2014
 • Claranet wordt een van de weinige dienstverleners in Frankrijk met een gecombineerde HADS, PCI-DSS en ISO 27001 certificering, en breidt haar aandeel uit in een nieuw marktsegment
 • Overname versterkt de positie van Claranet als de grootste onafhankelijke leverancier van cloud-diensten aan middelgrote bedrijven in West-Europa
 • Aan de ambitieuze strategie van snelle expansie wordt gevolgd gegeven - met Grita als meest recente overname in een reeks van overnames (Star, Typhon, Cgest en Echiron)
 • Claranet, een van Europa's grootste onafhankelijke managed services providers, heeft Grita, een gespecialiseerde leverancier van hosting-diensten aan de gezondheidszorg in Frankrijk overgenomen. Grita is in bezit van het HADS-certificaat (Hébergeur Agrée de Données de Santé), de accreditatie van het Franse ministerie van Volksgezondheid voor hosting van persoonlijke medische gegevens. De overname is onderdeel van Claranet’s ambiteuze groeistrategie, resulterend in de grootste cloud-dienstverlener voor middelgrote bedrijven in West-Europa.

  Sinds de specialisatie in gezondheidszorg en de opkomende e-pharmacy branche in 2010, is Grita uitgegroeid tot een toonaangevende speler met meer dan 50 grote klanten in de sector, waaronder Philips en Agfa. Het was een van de eerste bedrijven in Frankrijk die de HADS-accreditatie behaalde. Haar gespecialiseerde dienstenportfolio is een directe aanvulling op het bestaande portfolio van Claranet en breidt de expertise van het bedrijf in beheerde hosting en hosted webapplicaties verder uit.

  DeHADS-accreditatie, in combinatie met Claranet’s bestaande ISO 27001 en PCI-DSS certificeringen, zorgt ervoor dat het bedrijf een van de weinige providers in Frankrijk is die deze combinatie van de belangrijkste hosting-accreditaties bezit, en dat hethaar aandeel uitbreidt in dit snelgroeiende marktsegment.

  Claranetis gestaag gegroeid sinds de oprichting in 1996 en kan gezien worden als een waar succesverhaal in de Europese technologiemarkt. De overname van Grita is de meeste recente in een serie van overnames van het bedrijf in de afgelopen 18 maanden in heel Europa - met onder andere Star (Verenigd Koninkrijk, 2012), Typhon (Frankrijk, 2012), Cgest (Portugal, 2012) en onlangs Echiron (Portugal, februari 2014).

  OlivierBeaudet, Managing Director Claranet Frankrijk, geeft commentaar:
  "De specialistische expertise van Grita in de zorgsector maakt het de perfecte partner voor Claranet. De hostingmarkt in Frankrijk is bijzonder actief en ontwikkelt zich snel. Als een van de leiders in het Gartner Magic Quadrant voor Europese Managed Hosting, versterkt deze overname de positie van Claranet in Frankrijk en zorgt ervoor dat we goed voorbereid zijn om te profiteren van nieuwe kansen in bestaande en opkomende marktsectoren."

  "Deel uitmaken van de Claranet Groep geeft nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, onze partners en onze medewerkers,” aldus Jean-Pierre Denis, Sales Director bij Grita. "Ze zullen allemaal profiteren van uitgebreide PAN-Europese activiteiten van Claranet, haar sterke financiële basis en een uitgebreid dienstenportfolio."

  ________________________________________________________________________________

  Over Claranet

  Na de oprichting in 1996, heeft Claranet zich ontwikkeld van een toonaangevende ISP (Internet Service Provider) naar een van de grootste onafhankelijke MSP's (Managed Services Provider) in Europa en biedt bedrijven geïntegreerde netwerk-en hostingdiensten. Claranet werd in 2013 erkend als een 'Leader' in Gartner's Magic Quadrant voor Europese Managed Hosting. Claranet heeft een jaarlijkse omzet van circa € 155 miljoen, circa 750 werknemers en een internationale aanwezigheid in zes landen. Ondanks de internationale groei van Claranet ligt de focus altijd op de lokale dienstverlening geweest, vanuit lokale kantoren, met behulp van lokale datacenters.

  Het bedrijf voltooide acquisities in het najaar van 2012 van Star (Verenigd Koninkrijk), Typhon (Frankrijk), Cgest (Portugal) en meer recent in 2014, Echiron (Portugal) en Grita (Frankrijk).

  Claranet brengt de beste mensen, processen en technologie samen om flexibele, veilige en kosteneffectieve managed services die netwerk-en applicatie performance kunnen waarborgen. We zorgen ervoor dat klanten zich kunnen richten op hun core business, niet op IT-beheer.

  Meer informatie: www.claranet.nl