Claranet rondt overname Echiron af, een high-end provider in Portugal

Persbericht geplaatst door Claranet op 11-02-2014
Claranet rondt overname Echiron af, een high-end provider in Portugal
 • Overname bevestigt de positie vanClaranet als de grootste leverancier van cloud-diensten aan middelgrote bedrijven in West-Europa.
 • Echironis de meeste recente in een reeks van overnames in Europa en het Verenigd Koninkrijk.
 • Claranet, een van Europa's grootste onafhankelijke managed services providers, lijft de Portugese managed hosting en applicaties provider Echiron in als onderdeel van haar groeistrategie,resulterend in de grootste cloud-dienstverlener voor middelgrote bedrijven in West-Europa. De overname van Echiron, met een jaarlijkse omzet van omstreeks € 5 miljoen per jaar, verstevigt de positie van Claranet als de toonaangevende leverancier van managed hosting en applicaties diensten in Portugal. Door de overname zullen gezamelijke klanten profiteren van de expertise van beide bedrijven en een uitgebreid dienstenportfolio.

  Echiron, opgericht in 2000en gevestigd in Lissabon, is befaamd voor zijn expertise in cloud, database en Microsoft & Oracle applicatiebeheerdiensten. Met een dienstenaanbod die het bestaande portfolio van Claranet aanvult én verruimt, is Echiron een natuurlijke partner voor Claranet. Echiron heeft 90 klanten in een brede variëteit aan branches, waaronder BMW Portugal, de Calouste Gulbenkian Foundation (een van de grootste particuliere stichtingen in Europa) en SPMS (het gecentraliseerd gezondheidszorgsysteem in Portugal).

  Als een waar succesverhaalin de Europese technologiemarkt, is Claranet gestaag gegroeid sinds de oprichting in 1996. Echiron is de meeste recente in een golf van overnames van het bedrijf in de afgelopen 18 maanden in heel Europa - met onder andere Star in het Verenigd Koninkrijk (november 2012) en Typhon in Frankrijk (december 2012).

  AntónioMiguel Ferreira, Managing Director van Claranet Portugal: "Deze overname is onderdeel van de groeistrategie van Claranet en zorgt ervoor dat we onze teams en ons dienstenportfolio kunnen blijven ontwikkelen en uitbreiden. Het onderstreept onze ambitie als de grootste onafhankelijke aanbieder van managed services in Europa, en positioneert Claranet hierdoor meteen als de toonaangevende leverancier van managed hosting en applicaties in Portugal. "

  "Onderdeel uitmaken van de Claranet Groep levert nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, onze partners en onze medewerkers", zegt João Ribeiro da Costa, Managing Director en oprichter van Echiron. "Ze zullen allemaal profiteren van PAN-Europese activiteiten van Claranet, haar sterke financiële basis en een uitgebreid dienstenportfolio."

  Als gevolg vandeze overname heeft de Claranet Groep een jaarlijkse omzet van meer dan € 155 miljoen, circa 750 medewerkers, meer dan 4.500 klanten en vestigingen in 6 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal).

  Over Claranet

  Na de oprichting in 1996, heeft Claranet zich ontwikkeld van een toonaangevende ISP (Internet Service Provider) naar een van de grootste onafhankelijke MSP's (Managed Services Provider) in Europa en biedt bedrijven geïntegreerde netwerk-en hostingdiensten. Claranet werd in 2013 erkend als een 'Leader' in Gartner's Magic Quadrant voor Europese Managed Hosting. Het heeft een jaarlijkse omzet van circa € 155 miljoen, circa 750 werknemers en een internationale aanwezigheid in zes landen. Ondanks de internationale groei van Claranet is de focus altijd op de lokale dienstverlening geweest, vanuit lokale kantoren, met behulp van lokale datacenters. Het bedrijf voltooide acquisities in het najaar van 2012 van Star (in het Verenigd Koninkrijk), Typhon (in Frankrijk), Cgest (in Portugal).

  Claranet brengt de beste mensen, processen en technologie samen om flexibele, veilige en kosteneffectieve managed services die netwerk-en applicatie performance te kunnen waarborgen. We zorgen ervoor dat klanten zich kunnen richten op hun core business, niet op IT-beheer.

  Meer informatie: www.claranet.com

  OverEchiron
  Echiron, opgerichtin 2000, is een belangrijke speler in de Portugese IT-markt, door het leveren van innovatieve web-based services resulterend in een hoogwaardige klantervaring. Sinds haar eerste project met de NASA, heeft Echiron aangetoond dat het uitdagende, vernieuwende en volledig geïmplementeerde oplossingen in een zeer effectieve manier kan leveren. Het biedt aantoonbare voordelen voor de klanten, zowel op het gebied van de verbetering van de productiviteit in het gebruik van IT als kostenbeheersing. Dit werd bevestigd met de lancering van het portfolio Outsourcing Services, met inbegrip van de Echrion Cloud Services. Bovendien is Echiron de laatste drie jaar (2011, 2012, 2013), door zakenblad EXAME uitgeroepen als een van de beste 100 Portugese bedrijven om voor te werken.

  Meer informatie: www.echiron.com