Cofidis : nieuwe ploeg, nieuwe kleuren maar zelfde waarden !

Persbericht geplaatst door cofidis belgië op 14-02-2012
Cofidis : nieuwe ploeg, nieuwe kleuren maar zelfde waarden !

Op 27 januari heeft Cofidis officieel zijn nieuwe wielerploeg voorgesteld voor 2012, evenals zijn nieuw logo, die de fundamentele waarden van de kredietinstelling vertegenwoordigen.

Twee nieuwe renners voor 2012 !

De wielerploeg 2012 heeft twee nieuwe Belgische leden aangeworven : Edwig Cammaerts et Jan Ghyselinck. De Naamse Edwig Cammaerts, 24 jaar, maakte vroeger deel uit van de wielerploeg Espoir Lotto Bodysol en in 2011 reed hij voor het Landbouwkrediet. Jan Ghyselinck, 23 jaar, afkomstig uit Tielt, was vorig jaar lid van de HTC ploeg. Beide wielrenners vervoegen dus het team, waaronder hun landgenoten Nico Sijmens en Romain Zingle.

Een nieuwe ploeg, met de fundamentele waarden van Cofidis

Cofidis is algemeen bekend voor de waarden die het vertegenwoordigt, zowel in de strijd tegen doping als op het gebied van sensibilisatie voor handicap in het wielrennermilieu. De paracycling-ploeg Handisport van Cofidis heeft onlangs Kris Bosmans aangeworven, die in september 2011 de gouden medaille in klasse C3 (cerebraal motorische handicap) veroverd heeft op het Paracycling World Championship in Canada.

Cofidis heeft altijd de innerlijke drang gehad om diversiteit te bevoorrechten. Sinds meer dan 25 jaar is Cofidis één van de belangrijkste spelers in de markt van het consumentenkrediet. Persoonlijk advies, innovatieve diensten en producten, aangepaste service, kredietbegeleiding die de consument sensibiliseert aan een goed beheer van zijn financiën en aan het risico van teveel schulden. Cofidis stelt zijn klant in staat een verantwoordelijke en geïnformeerde consument te zijn.

Een nieuwe ploeg met de Cofidis kleuren

De visuele identiteit van Cofidis bestaat sinds de oprichting van zijn professionele wielerploeg in 1996. Het nieuwe geel en rode logo van Cofidis verwijst naar zijn alombekend symbool, de zon, en geeft het er een nieuwe interpretatie aan.

De bedoeling is de nieuwe waarden van dynamiek en openheid nogmaals te bevestigen! Met al deze troeven is de nieuwe Cofidis wielerploeg bereid alle uitdagingen aan te nemen!

Meer info op :

www.cofidis.be

www.equipe-cofidis.com