Compaan steekt grens over naar Belgie

Persbericht geplaatst door WietekeL op 17-06-2015
Compaan steekt grens over naar Belgie
De Compaan, de tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen, is vanaf vandaag ook verkrijgbaar in Vlaanderen. Oprichter Joost Hermanns: “Vanaf dat we de Compaan in Nederland introduceerden, is er veel interesse geweest vanuit Vlaanderen. Er staan al verschillende Companen in Belgi?. Vanaf nu bieden we een volledig Vlaamse versie en gaan we actief de markt op in Belgi?”. De afgelopen maanden heeft een projectgroep van Avans Hogeschool in Breda de Belgische marktintroductie van Compaan voorbereid.

Door het gebruik van grote knoppen en simpele navigatie kan iedereen met de Compaan overweg. Ook ouderen boven de 80 die geen ervaring hebben met computers. Met de Compaan kunnen foto’s en video’s gedeeld worden, berichten verstuurd en kan men eenvoudig beeldbellen. Daarnaast geeft de tablet lokaal nieuws en geeft de agenda structuur aan de dag. Ook handig: altijd als er iemand iets stuurt naar de Compaan, wordt de gebruiker daar met een duidelijke melding op het scherm en een geluidstoon op geattendeerd.

De Vlaamse markt wordt in eerste instantie direct via Compaan benaderd, het is echter de bedoeling dat de verkoop via partners plaats zal vinden. Dit partnernetwerk zal de komende maanden worden opgebouwd. Joost Hermanns hierover: “Wij zijn actief op zoek naar bedrijven die de Compaan samen met ons in de markt willen zetten. We zoeken daarbij naar organisaties met lokale kennis die bijvoorbeeld een rol kunnen bij de internetverbinding van onze gebruikers of die een aanvullende dienst willen bieden op de Compaan”. De Compaan zal in eerste instantie alleen in het Vlaams beschikbaar zijn, de Franstalige versie volgt later.

De Vlaamse versie biedt bijvoorbeeld lokaal nieuws en weer en ondersteunt de mogelijkheid sms-berichten naar Belgische nummers te sturen. Dit laatste in het geval van een gemiste “goedemorgen-service” of als de batterij van de Compaan leeg dreigt te raken. De Compaan kan direct online worden besteld via www.uwcompaan.be.

Naast communicatie met familie en vrienden, faciliteert de Compaan mantelzorg. Via het Compaan Portaal, een beveiligde website bereikbaar via smartphone, tablet en computer, kan de familie bijvoorbeeld medicijnen herinneringen invoeren en wordt de familie gealarmeerd als de Compaan gebruiker niet reageert op een goedemorgen melding.

De Compaan kost 299 euro. Daarvoor wordt een in duurzaam hout uitgevoerde Compaan met ge?ntegreerde Samsung tablet geleverd. Voor alle diensten op de Compaan betaalt u daarnaast een jaarabonnement van 12,95 per maand. Daarbij krijgt u ook toegang tot het Compaan Portaal voor twee gebruikers.

Het idee van de Compaan is ontstaan door eigen behoefte van de oprichter, Joost Hermanns. De 90-jarige oudtante van Joost kwam door een val in een revalidatiekliniek. Joost, “Mijn oudtante kon voor haar val prima met haar computer overweg, daarna lukte het gewoon niet meer”. Omdat zijn oudtante wel wilde e-mailen en foto’s wilde zien van zijn kinderen, bedacht Joost de Compaan. Zijn oud-collega Bart Landolt hielp hem het idee te verwezenlijken. “Nu stuur ik haar bijna iedere dag een foto van mijn kinderen”.
deel deze pagina: