Consolid biedt loopbaantraject aan bij Albert.nl

Persbericht geplaatst door Opmeer PR & Communicatie op 01-11-2011
Consolid biedt loopbaantraject aan bij Albert.nl

Consolid biedt loopbaantraject aan bij Albert.nl

Medewerkers die in dienst komen voor Albert.nl krijgen van Consolid een loopbaantraject aangeboden. Bij een goede beoordeling kan de medewerker doorstromen als vrachtwagenchauffeur en krijgt daarvoor een MBO-opleiding. Aan het eind van de opleiding beschikt de medewerker over een chauffeursdiploma en rijbewijs C. Op deze wijze worden de kansen op de arbeidsmarkt voor de medewerker aanzienlijk vergroot. Consolid hoopt met deze stap jongeren over de streep te trekken om een baan te kiezen in de transportbranche.

Dennis Mortier, directeur Consolid: ‘Ondanks de economische situatie zijn wij nog steeds op zoek naar goede mensen voor onze opdrachtgevers. We zien een laag aantal examenkandidaten voor het rijbewijs C en we weten dat de vergrijzing toeslaat in de sector. We kunnen niet afwachten wat er gaat gebeuren. Door nu te reageren en met betere perspectieven te komen willen wij voorbereid zijn op de vraag’.

Mensen die beschikken over rijbewijs B kunnen aan de slag als bezorgen bij Albert.nl. In de eerste drie maanden zijn zij junior bezorger en wordt de medewerker ingewerkt en begeleid. Na drie maanden wordt de medewerker beoordeeld en bij een goede beoordeling gaat hij zelfstandig aan de slag. Na zes maanden is er een volgende beoordeling en wordt de keuze gemaakt om puur als bezorger te blijven werken of om naast dat werk verder te gaan met een MBO-opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Dat moet resulteren in een functie als vrachtwagenchauffeur bij Consolid. Tussen het moment dat de medewerker wordt aangenomen als junior bezorger en de functie van vrachtwagenchauffeur zit twaalf maanden.

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u bellen met Cees Splinter, marketingmanager Consolid, 06 5349 8279