Consolid voorziet groot tekort aan gekwalificeerd personeel in het goederenvervoer

Persbericht geplaatst door Opmeer PR & Communicatie op 14-04-2011
Consolid voorziet groot tekort aan gekwalificeerd personeel in het goederenvervoer

Consolid verwacht een krapte op de arbeidsmarkt voor gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs. Vooral het aantal chauffeurs dat over een CE-rijbewijs (vrachtwagen met aanhanger) beschikt zal sterk achter blijven bij de vraag. Deze vrachtwagens worden vooral ingezet bij grote retail- en distributiebedrijven. De verwachting wordt ondersteund door de onderzoekscijfers van de branche, waarin de vervangingsvraag voor de komende jaren in kaart is gebracht. Men verwacht een tekort van omgerekend 12.000 chauffeurs per jaar. Bij een aantrekkende economie zal dit tekort alleen nog maar toenemen.

Uit de berichten van Transport en Logistiek Nederland zien we inmiddels een sterk stijgend aantal vacatures bij de bedrijven. Cijfers van het CBR geven aan dat het aantal rijexamens voor deze groep ook sterk terugloopt.

2008

2009

2010

C

11.125

8.562

6.000

CE

8.562

6.989

5.000

Bron: Jaarverslag CBR, 2010 op basis van kwartaalberichten CBR en afgerond. Dit zijn eerste rijexamens exclusief herexamens.

Om aan de vraag op korte termijn te kunnen voldoen organiseert Consolid op 16 april een banendag in diverse vestigingen. Tijdens deze dag staan medewerkers van Consolid klaar om informatie te verstrekken over de verschillende mogelijkheden. Consolid is voor diverse opdrachtgevers op zoek naar vrachtwagenchauffeurs in het bezit van een C of CE rijbewijs, buschauffeurs en beveiligers. Meer informatie is te vinden op de website www.consolid.nl.

Consolid is in Nederland de grootste leverancier van flexibel personeel in de vervoers- en beveiligingsbranche.