Controle over daglicht zorgt voor goede nachtrust en energie-besparing onder het platte dak

Persbericht geplaatst door VELUX Nederland B.V. op 03-09-2013
Controle over daglicht zorgt voor goede nachtrust en energie-besparing onder het platte dak

De Meern, 3 september 2013. Voldoende daglicht in huis zorgt voor een positief en energiek gevoel. Maar soms is op een lichte zomerdag volledige verduistering gewenst om nog een uurtje door te slapen. Denieuwe VELUX verduisterende Energie Comfort gordijnen zorgen voor een decoratieve aankleding, een optimale verduisteringen in de winter voor een nog betere isolatievoor lichtkoepels op het platte dak.

Gordijnen kunnen een effectieve bijdrage leveren aan hetwooncomfort in huis en een verlaging van het energieverbruik. Maar vooral in slaapkamers hebben bewoners in lichte maanden ook behoefte aan volledige verduistering.De nieuwe VELUX verduisterende Energie Comfort gordijnen voor lichtkoepels zorgen dat ook ’s zomers kan worden genoten van een ongestoorde nachtrust onder het platte dak.

"Over het algemeen slapen we het beste als het donker is. Op dat moment laat het lichaam stress los en krijgen we nieuwe energie. Ons lichaam volgt een dagelijkse cyclus van licht en donker. Volledige verduistering door een gordijn kan het antwoord zijn voor een goede nachtrust. Daarom hebben we ook voor onze lichtkoepels verduisterende gordijnen ontwikkeld," vertelt Michel Kalis, commercieel directeur van daglichtspecialist VELUX.

Decoratief bedieningsgemak
De verduisterende Energie Comfort gordijnen zien er dankzij de geplooide vouwen decoratief uit. Daarnaast hebben ze een slank en strak ontwerp zonder koordjes of zichtbare motoren. Hierdoor zijn ze ook goed toe te passen in woonkamers en keukens. “En omdat lichtkoepels door hun plaats op het platte dak meestal buiten handbereik zitten,worden deze gordijnen elektrisch aangestuurd. Hierdoor kunnen ze eenvoudig met een afstandsbediening worden bediend. Dit zorgt niet alleen voor wooncomfort, maar ook voor bedieningsgemak.”

Optimaal binnenklimaat
De dubbele geplooide stof met een aluminium laag zorgt ervoor dat de gordijnen tevens een isolerende werking hebben, wat zeer aangenaam is tijdens koudere dagen.Om het hele jaar door het beste binnenklimaat te creëren, kunnen deverduisterende Energie Comfort gordijnen het beste worden gecombineerd met een elektrische VELUX buitenzonwering op zonne-energie. De buitenzonwering houdt ’s zomers de zonnestralen tegen en voorkomt daarmee oververhitting in huis. De Energie Comfort gordijnenzorgen voor de verduistering. Een goede nachtrust gegarandeerd. En in de winter zorgt het isolatiemateriaal in de Energie Comfort gordijnenvoor minder warmteverlies, wat energie bespaart.

Over de VELUX Groep
De VELUX Groep zorgt al meer dan 70 jaar voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Het VELUX productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken en op afstand bedienbare producten aangestuurd door zonne-energie. De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met modelwoningen wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat.

De VELUX Groep heeft productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S,een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl. of facebook.com/velux.nl

Voor de redactie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Claudia van Veenendaal | Manager PR

Tel: 030-6629679 | Mob: 06-27129935

claudia.vanveenendaal@velux.nl | www.velux.nl

VELUX Nederland B.V.

Molensteijn 2 | 3454 PT De Meern

Volg ons via twitter.com/velux_pr en facebook.com/velux.nl