COSA breidt Zaaksysteem uit met vier nieuwe functionaliteiten

Persbericht geplaatst door Influx PR op 03-08-2011

Vianen, 3 augustus 2011 -- COSA, specialist op het gebied van Business Process Management, Document- en Recordmanagement, introduceert een uitbreiding van COSA Zaaksysteem voor gemeenten. In de nieuwe versie zijn vier extra functionaliteiten opgenomen. Er zijn nu mogelijkheden om een zaak op te splitsen in deelzaken, complexe informatieobjecten bij een zaak vast te leggen, naar eigen behoefte managementrapportages samen te stellen en bestanden gemakkelijk op te slaan met behulp van een drag-and-drop-optie.

COSA Zaaksysteem wordt voortdurend verder ontwikkeld om gemeenten te helpen zaken nog efficiënter af te handelen. De eerste nieuwe functionaliteit in COSA Zaaksysteem is de mogelijkheid om een zaak parallel uit te zetten. Hiermee kan de zaakbehandelaar een zaak opsplitsen in deelzaken, om bijvoorbeeld een (extern) advies aan te vragen of een gespecialiseerde toets uit te voeren. De behandelaar houdt daarbij te allen tijde de regie: hij geeft zelf de prioriteit en de uiterste behandeldatum aan om de complete afhandeling van de hoofdzaak te bewaken. Een deelzaak kan in COSA Zaaksysteem ook ingetrokken worden, zoals in het geval van een negatief toetsresultaat waardoor de overige deeltoetsen overbodig zijn.
Een andere nieuwe mogelijkheid is om complexe objecten bij een zaak vast te leggen. Deze objecten – denk aan een eeuwenoude boom of de route van de jaarlijkse wielerronde – kan COSA Zaaksysteem koppelen aan de lopende zaken. Daarmee bouwt de gemeente niet alleen een rijke informatiebron op, maar kunnen beslissingen over zaken ook beter worden genomen. De behandelaar kan een zoekopdracht geven en ziet dan meteen de objecten die de betreffende vergunningverlening eventueel in de weg zouden staan.
Als derde is er een uitbreiding van de managementrapportagemodule. Naast de standaard meegeleverde rapportages kan de eindgebruiker nu ook elk ander denkbaar rapport uit COSA Zaaksysteem genereren.
De vierde functionaliteit betreft een kleine maar effectieve uitbreiding. Geautoriseerde gebruikers kunnen met de nieuwe drag-and-drop-optie bestanden zoals presentaties, Word-documenten, e-mails en foto’s vanaf de eigen PC of de netwerkschijf oppakken en verslepen naar de bijbehorende zaak in COSA Zaaksysteem.

“Het casemanagementmechanisme waarop COSA de zaakafhandeling baseert, bood de behandelaar al tal van processturingsfunctionaliteiten”, stelt Dennis Smit, Solution Architect bij COSA. “Maar de ontwikkelingen in het zaakgericht werken volgen elkaar in rap tempo op, dus wij blijven innoveren. Gemeenten vertrouwen in hun dienstverlening op ons product en het is onze taak om dat product up-to-date te houden.”

COSA BV - Havenweg 24 A - 4131 NM Vianen- Telefoon: 0347 – 324624- info@cosa.nl - www.cosa.nl.

Over COSA
COSA - onderdeel van ACN Infotech - is Europees softwareleverancier en deskundige op het gebied van automatiseringsprojecten, waarbij gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement worden ingezet. Bovendien biedt COSA ook een compleet eigen Zaaksysteem (www.zaakgerichtwerken.nu).

COSA BPM is een leidende softwaresuite op het gebied van Business Process Management-oplossingen in Europa. De software wordt ondersteund door een groep van veertig hooggekwalificeerde medewerkers in Nederland (Vianen) en Duitsland (Keulen).
Tot de gebruikers van de suite behoren internationale organisaties in de financiële- en verzekeringssector, maar ook overheidsinstanties en industriële bedrijven. In Nederland zijn de COSA-producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende organisaties, waaronder Nationale Nederlanden, F. van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten.

____________________________________________________________________

Voor redactionele informatie:
Influx PR – Jakob Brons / Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7331 AE Apeldoorn
Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com/ corrie@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: