Craneo rust futureproof computerruimte van CSU uit met stof- en geluidabsorberend tapijt van Desso

Persbericht geplaatst door Influx PR op 25-08-2015
Craneo rust futureproof computerruimte van CSU uit met stof- en geluidabsorberend tapijt van Desso

Primeur op de Nederlandse markt: AirMaster tapijt toegepast op verhoogde vloer

Rotterdam, 25 augustus 2015 - Craneo, specialist in het ontwerpen en inrichten van computerruimtes, heeft een primeur in Nederland door het nieuwe AirMaster tapijt van Desso toe te passen op een verhoogde vloer bij schoonmaakbedrijf CSU. Na 28 succesvolle jaren in het kantoor gelegen aan de A50, verhuisde CSU eind mei binnen Uden naar een nieuw, modern bedrijfspand. Dit was hét moment om te investeren in een ultramoderne, futureproof computerruimte uitgerust conform alle technologische wensen en eisen. Tevens werd, op aanraden van Craneo, gekozen voor het innovatieve AirMaster tapijt van Desso, dat fijnstof en geluid absorbeert voor een stofvrije en rustige computerruimte.

Craneo werkt samen met Desso dat zeer recent AirMaster heeft geïntroduceerd; een tapijt dat speciaal is ontwikkeld voor een schonere, gezonde lucht. Zij toonden aan dat de concentratie fijnstof in de lucht tot acht keer lager is dan bij de traditionele harde vloeren in computerruimtes, zoals marmoleum of laminaat. Bovendien absorbeert het geluid, ziet het er mooi uit en bevordert het de gezondheid. Het absorbeert ook de temperatuur waardoor het mogelijk is om de koude/warmte straat nog beter te compartimenteren. Hierdoor komen minder schadelijke chemicaliën (PBDEs) vrij uit brandvertragende stoffen zodat apparaten langer meegaan. Dit betekent minder onkosten en het verhoogt de continuïteit van de IT-omgeving.


"De combinatie tapijt en ICT was tot voor kort ‘not done' vanwege stof en statische elektriciteit, maar Ad Vink, Sales Manager van Craneo, wist ons te overtuigen van het tegendeel", vertelt Ben Helleman, Manager ICT bij CSU. "We zijn heel trots en tevreden over het eindresultaat. De nieuwe computerruimte, uitgerust met LED-verlichting en esthetische glaswand, is een echte eyecatcher. De ruimte bevindt zich nu midden in het gebouw, zoals het hoort en is modern en up-to-date conform alle wensen en eisen qua brandveiligheid, (nood)stroomvoorziening en een perfecte vloerlastverdeling. Het klimaat in de computerruimte wordt volledig gecontroleerd door twee airco's, zodat bij uitval overgeschakeld kan worden op de andere. Als vroeger de airco uitviel, was er geen back-up." Een andere efficiencyslag is de ‘hot corridor' zodat de warmte direct wordt afgevoerd. De technische ruimte is bovendien gescheiden van de IT-ruimte, zodat bij onderhoud de monteur niet meer bij de IT-ruimte hoeft. Dankzij het flexibele stroomconcept is het bovendien mogelijk om iedere gewenste aansluiting te maken zonder downtime.

Ad Vink is enthousiast: "CSU is een familiebedrijf en dat merk je ook in het zakendoen. CSU speelt graag een voortrekkersrol en dat vraagt om out of the box denken en met een open mind naar zaken kijken. Ze beschikken nu over een nieuwe computerruimte die futureproof is en met gemak zo'n 10 tot 15 jaar mee kan. Het AirMaster tapijt levert een bijdrage aan de continuïteit van de IT-omgeving, bespaart kosten en het is gezonder voor mens en milieu."
deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: