Creëer je wereld - workshop voor fantasyschrijvers

Persbericht geplaatst door FD op 31-03-2011
Creëer je wereld - workshop voor fantasyschrijvers

Ooltgensplaat, 31 maart 2011

Workshop Creëer je wereld
Hoe beschrijf je overtuigend een wereld die niet bestaat?

Speciaal voor schrijvers van fantasy gaat in april de workshop “Creëer je wereld” van start. Tijdens deze workshop leer je onder begeleiding van auteur Femke Dekker hoe je een wereld die alleen in jouw hoofd bestaat geloofwaardig neerzet. De workshop vindt plaats in het sfeervolle Oude Raadhuis in Ooltgensplaat op 17 april en 29 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Fantasy schrijven is mooi. Het is magisch. Meeslepend. Maar er zijn ook valkuilen. Voor je het weet raak je verstrikt in je eigen verzonnen wereld en loop je vast. Of je verzandt in (saaie) uitleg over hoe je wereld in elkaar steekt. Je (potentiële) lezer gelooft het niet meer. Die gaat wel wat anders doen.

Fantasyschrijvers gaan tijdens de workshop aan de slag om te ontdekken hoe ze overtuigend schrijven over een andere wereld. Ze analyseren boekfragmenten, schrijven zelf, beoordelen elkaars teksten en werken hun eigen fictieve wereld op papier uit. Aan het eind van de dag weten de deelnemers hoe ze de lezer meetrekken in hun verhaal zonder dat die denkt: Kan dit wel?

Bij mooi weer kunnen de deelnemers hun schrijfopdrachten buiten het Oude Raadhuis maken, op een plek die ze zelf kiezen. Deelnemers investeren 104 euro inclusief lunch en inclusief btw. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar: www.femkedekker.nl/creeerjewereld.

Femke Dekker schrijft al verhalen vanaf haar tiende. Sinds 2003 heeft ze vijftien kinderboeken gepubliceerd. Haar verhalen zitten vol fantasie en magie en de meeste spelen zich af in werelden die wij niet kennen. Als ze al in de ons bekende wereld spelen, dan zit er toch altijd iets vreemds aan.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Heb je vragen, wil je als pers bij de workshop aanwezig zijn of wil je een portretfoto:

Femke Dekker, info@femkedekker.nl, 0187 630944, www.femkedekker.nl/creeerjewereld

Wil je een recensie-exemplaar van een van de boeken van Femke:
Uitgeverij Zwijsen, Rebecca van Schelven, r.v.schelven@zwijsen.nl, 013-583 88 00

deel deze pagina: