Cursus creatief dagboekschrijven bij Chicachic te Amersfoort

Persbericht geplaatst door Chicachic op 04-04-2012

Chicachic te Amersfoort start op 8 mei en op 9 mei met de creatieve schrijfcursus: Luisteren naar je pen©. De Feelgood Studio van Chicachic zal gedurende zes dinsdagavonden en zes woensdagochtenden het decor vormen voor vrouwen die onder begeleiding van Trude Bosman op creatieve manier uiting willen geven aan hun plezier in schrijven. Ervaring met schrijven is niet nodig.

Dagboekschrijven is schrijven vanuit het hart. En ook je hart kent komma’s, punten, vraag- en uitroeptekens, maar geen grammatica, schrijfregels en spellingfouten. Want alles wat je vanuit je hart schrijft is goed. Maar om je hart te laten spreken, moet je soms wel het hoofd uitschakelen en hoe doe je dat.

De basistraining ‘Luisteren naar je pen’ biedt je creatieve en intuïtieve schrijfoefeningen en werkvormen die je daarbij helpen. Het cursusprogramma bestaat uit de volgende onderdelen: Luisteren naar je pen, hoe doe je dat? Het werken met associaties, tekstfragmenten en beeldmateriaal als inspiratiebronnen. En het op een creatieve manier in kaart brengen van je belevingswereld. De oefeningen zullen je verrassen, plezieren en verwonderen. Ze zullen soms knarsende deurtjes opendoen, maar ook nieuwe die je nog niet kent. Niet het resultaat, maar het creatieve proces staat centraal. Met aandacht voor jezelf.

Je leert de oefeningen zelfstandig toe te passen, zodat je er thuis naar hartenlust mee kunt variëren voor dagboekschrijven, maar ook voor andere vormen van schrijven. Daarnaast zullen ze je prikkelen om je eigen verhaal te ontdekken. De basistraining ‘Luisteren naar je pen’ laat je pen dansen, je hart stromen en zal je telkens weer opnieuw inspireren.

De cursus start op dinsdagavond 8 mei van 19h tot 21.30h of op woensdagochtend 9 mei van 9h tot 11.30h en zal gedurende zes avonden of zes ochtenden plaatsvinden in de Feelgood Studio van Chicachic te Amersfoort. De kosten bedragen € 200. Vrouwen die zich wensen te opgeven of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Trude Bosman (06 – 444 74 555, trude@chicachic.nl, www.chicachic.nl, http://www.facebook.com/events/405001376195956/).

Voor de redactie:

Niet voor publicatie
Beeldmateriaal: bijgevoegd

Contactgegevens: Chicachic
Trude Bosman
Tel.: 06 444 74 555
email: trude@chicachic.nl
Website: www.chicachic.nl
Facebook: www.facebook.com/chicachicdotnl
Twitter: www.twitter.com/chicachicdotnl

deel deze pagina: