Cv ketels

Persbericht geplaatst door jellievdoorn op 26-06-2013

Er bestaan diverse soorten cv-ketels. Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om te weten welk type bij uw huis en uw wensen past. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een conventionele ketel, maar wilt u op energiekosten besparen, dan is een hr-ketel een betere keuze. Verder kunt u letten op de capaciteit van het toestel. Dit wordt afgestemd op de inhoud van uw huis. In dit artikel gaan wij hier verder op in, maar ook onderwerpen als garantie en onderhoud komen aan bod. Zo kunt u kiezen voor een CV ketel die bij uw situatie past.

Profiteren van hoog rendement

Als u uw cv-ketel gaat vervangen, kunt u het beste kiezen voor een toestel met een hoog rendement (hr). Een hr-ketel gaat heel efficiënt om met energie en verbruikt minder gas. U kunt kiezen voor een hr 100, hr 104 of hr 107. Met een hr 107 kunt u optimaal van de efficiëntie profiteren. Dit toestel levert namelijk meer dan 107% rendement. Hierdoor kunt u € 150 tot € 200 besparen op uw energierekening en verdient u de investering snel weer terug.

Een boiler en geiser in 1

Veel consumenten kiezen voor een combiketel. Dit toestel zorgt voor zowel het warme water als de verwarming van uw huis. Een combiketel is een boiler en geiser in 1 en neemt daardoor minder ruimte in. U kunt kiezen voor een ingebouwde boiler of een doorstroomtoestel. Let vooral op de comfortklasse van de cv-ketel. Dat is belangrijk als u bijvoorbeeld op 2 plekken tegelijkertijd warm water wilt kunnen gebruiken. Voor een gemiddeld gezin is cw-klasse 4 voldoende.

Centrale verwarming

Centrale verwarming bestaat uit meer dan uw cv-ketel. Ook radiatoren, een thermostaat en de leidingen die het warme water vervoeren maken onderdeel uit van de verwarmingsinstallatie. Wilt u informatie over de, voor u, beste keuzes? Neem dan contact op met een CV ketel specialist van Nieuwtech.