Dak sneeuwvrij maken

Persbericht geplaatst door ederuijter op 24-01-2016
Dakdekker in Spijkenisse

Het hebben van sneeuw en ijs op het dak kan vaak geen kwaad, maar als het veel wordt of wanneer u kwetsbare plekken op het dak heeft, is het zaak om het te verwijderen. Doet u dit niet, dan is er kans op lekkages, instorting en andere beschadigingen. Een ophoping van sneeuw en ijs in de dakgoten kan zorgen voor verstoppingen en overstromingen, waardoor schade kan ontstaan.

Let wel op, het verwijderen van ijs en sneeuw van het dak kan potentieel gevaarlijk zijn. U heeft te maken met een gladde, koude substantie op een hoogte waar u voorzichtig moet zijn. Er zijn genoeg filmpjes te vinden waarbij mensen onverstandig omgaan met gereedschappen om sneeuw of ijs van het dak te verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld nooit metalen of scherpe voorwerpen om de klus uit te voeren, dit kan het dak blijvend beschadigen. Durft u het zelf niet helemaal aan, dan kunnen wij u van dienst zijn met een dakdekker.

De beste manier om ijs te verwijderen is - u raadt het al - via een ladder. Dit geldt natuurlijk niet als u op een andere makkelijkere manier bij het dak kunt. Gebruikt u wel een ladder, zorg er dan voor dat iemand de ladder vasthoudt of dat deze goed vast staat.

Als u op het dak bent kunt u het beste met een zogeheten dakhark te werk gaan. Een dakhark is gespecialiseerd om materialen van het dak te verwijderen, zonder dat er beschadigingen optreden. Dakharken zijn te koop bij bijvoorbeeld auto-specialistische winkels zoals Halfords. Trek vervolgens de dakhark over het dak heen en weer zodat de sneeuw richting de dakgoot gaat. Als de sneeuw allemaal opgehoopt is rond de dakgoot, dan kunt u het beste met een schep de sneeuw verwijderen.

Voorlopig moet dit werkje nog handmatig gedaan worden, maar er zijn doorbraken te noteren op technologiegebied. Zo wordt in Scandinaviƫ al gebruik gemaakt van verwarmde dakgoten. Dit betekent dat de sneeuw vanzelf al smelt en via de regenpijpen kan worden afgevoerd. Helaas is dit product in Nederland nog niet verkrijgbaar, maar wij hebben goede hoop dat dit in de komende jaren wel gaat gebeuren.

Tot slot willen wij u adviseren om na een strenge winter uw dakgoten te laten controleren. Vorst en sneeuw kunnen kleine beschadigingen aanbrengen, waardoor lekkages kunnen ontstaan. Een loodgieter of dakdekker kan u van dienst zijn met het controleren van de dakgoten. Eventuele lekkages of oneffenheden kunnen zodoende opgespoord en verholpen worden. Kleine scheurtjes in dakgoten kunnen vaak gerepareerd worden, maar worden deze groter, dan moet de dakgoot vervangen worden.

Dakdekker Spijkenisse
In de regio Spijkenisse kunnen wij u voor al uw dakproblemen worden ingeschakeld. Veen Daktechniek heeft jarenlange ervaring als dakdekker, waardoor u gegarandeerd bent van de juiste expertise en service. Neem bij daklekkages snel contact met ons op via 0618495432.