DAKDIDAK uw specialist in dakramen met PKVW®

Persbericht geplaatst door DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist op 28-08-2011
DAKDIDAK uw specialist in dakramen met PKVW®

Moeten dakramen over Politie Keurmerk Veilig Wonen® (PKVW®) beschikken.

Het PKVW® wordt verdeelt in Nieuwbouw & Bestaande bouw. Nieuwbouw zijn nieuwe woningen en nieuwe wijken welke voor het eerst bewoond worden en bestaande bouw zijn de reeds bewoonde bestaande huizen.

Nieuwbouw

Nieuwbouw valt onder het bouwbesluit. In het bouwbesluit staan o.a. de minimale eisen waar een bouwer aan moet voldoen als deze een nieuwe woning bouwt, zoals hoe hoog een woonkamer minimaal moet zijn en dat de woning aangesloten moet worden op nutsvoorzieningen ( gas, water, elektra, etc. ).

Ook staat in dit bouwbesluit dat de eisen aan het hang- en sluitwerk moeten voldoen aan een bepaalde standaard. Deze standaard is bijna het complete Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Doordat de eisen van het bouwbesluit en het Politiekeurmerk Veilig Wonen® zeer dicht bij elkaar liggen, vertalen gemeenten de nieuwbouw eisen daarom ook vaak direct in PKVW®.

Wat betekend dit voor de dakramen in een nieuwbouwwoning

De dakramen in een nieuwbouw woning moeten in vrijwel alle gevallen waarbij de dakramen te bereiken zijn via een opklimbare / bereikbare situatie of als deze op de zich op eerste verdieping bevinden beschikken over een PKVW® of een inbraak werend systeem om te voldoen aan de eisen voor het bouwbesluit. Dakdidak dakramen heeft in haar uitgebreide assortiment dakramen ruime keus in PKVW® dakramen. Fakro en Velux beschikken beide over gecertificeerde dakramen met PKVW® deze zijn in diverse typen leverbaar. (zoals uitzet-tuimel dakramen, tuimel dakramen, retro-dakramen …).Bovendien zijn de Fakro dakramen voorzien van een inbraak werend systeem genaamd Top safe systeem.

Bestaande Bouw

Bij bestaande bouw wordt er niet getoetst aan de voorwaarden van het bouwbesluit echter gemeenten kunnen bij een bouwvergunning aanvraag als eis stellen dat de dakramen over PVKW® beschikken. De inbraakverzekering kan dit ook eisen in haar voorwaarden of als minimale eis stellen dat de dakramen een bepaalde inbraakwerendheid hebben.

Natuurlijk zijn PKVW® dakramen beter bestand tegen inbraak en voor u als bewoner geen noodzaak maar zeker wel aan te bevelen, immers de meeste huizen beschikken over zeer goede sloten op deuren en ramen in de gevel . Vaak wordt het dakraam vergeten omdat inbraak via het dakraam niet is voor te stellen, maar daar vergist u zich in. Inbraken via een dakraam komen veelvuldig voor omdat inbrekers weten dat dakramen vaak niet inbraak werend zijn (zeker niet als ze open staan) en dus vrij simpel toegankelijk betreden inbrekers de woning zonder braakschade en lopen via de voordeur naar buiten.

Een uitzondering op de regel zijn Fakro dakramen deze zijn voorzien van het Top safe systeem welke ervoor zorgt dat alle standaard dakramen inbraak werend zijn, let wel dit betekend niet dat alle dakramen tevens beschikken over een PKVW® daar worden hogere eisen aan gesteld.

Bent u geïnteresseerd in PKVW® dakramen of anderszins geïnteresseerd in dakramen laat u dan vrijblijvend informeren door DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist, bezoek de www.DAKDIDAK.nl voor meer informatie en contactgegevens.

Meer informatie over PKVW® vind u door hier te klikken

Er zijn in Nederland enkele certificeringsinstellingen welke zich bezighouden met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Er is eigenlijk 1 hele grote ( CB&V ) en deze komt voort uit het SKG ( Stichting Keuring Gevelelementen.)

Deze certificeringsinstellingen keuren de erkende bedrijven op naleven van de regels. De erkende bedrijven dienen dus aangesloten te zijn bij een certificeringsinstelling, dit bedrijf bewaakt de kwaliteit van het geleverde product ( PKVW ). Op deze manier blijft het keurmerk gewaarborgd. Het Centrum voor Criminaliteitpreventie en Veiligheid (CCV) beheert de normen, de handboeken, de regeling PKVW®, en verstrekt licenties aan de certificatie-instellingen. Het CCV is een overheidsorgaan.(bron http://www.politiekeurmerkveiligwonen.com)

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist: