Dakramen beglazing is er in diverse soorten en typen

Persbericht geplaatst door DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist op 30-03-2012
Dakramen beglazing is er in diverse soorten en typen

FAKRO Dakramen kunnen worden geleverd met diverse soorten beglazing naast de standaard beglazing:

o U2 (FTS-V dakraam),

o U3 (standaard glas meeste dakramen),

o L3 (gelamineerde beglazing),

o P2 en P1 (inbraakvertragend)

is ook leverbaar

o Absorberend

o Ornament

o Reflectie

o UV-stralingsvrij

o Geluidswerend

o Zelfreinigend

o Super energiebesparend

o Glas in lood

Decoratieve beglazing / glas in lood


Alle FAKRO dakramen kunnen van een dubbele decoratievebeglazing worden voorzien. Hierbij wordt gekleurde hars op de beglazing aangebracht, voordat het raam gefabriceerd wordt. U heeft een ruime keuze uit verschillende decoraties en motieven. Persoonlijke, door U geleverde tekeningen of motieven kunnen ook worden gebruikt. Voorbeelden van decoratieve beglazing

Absorberende beglazing


Deze beglazing absorbeert de zonnestraling en is beschikbaar in blauw, bruin, grafiet en groen.
De absorptieglasplaat is gehard en wordt aan de buitenzijde geplaatst. Aan de binnenzijde is de glasplaat voorzien van een coating met een lage emissiecoëfficiënt.

Ornament beglazing

De binnenzijde van deze sierbeglazing is glad en kan eenvoudig worden schoongemaakt. Op de buitenzijde zijn regelmatige of onregelmatige motieven aangebracht om het zicht te beperken. Verschillende motieven zijn mogelijk. De sierbeglazing is gehard aan de buitenzijde en voorzien van een coating met een lage emissiecoëfficiënt aan de binnenzijde.

Reflecterende beglazing

Deze beglazing reflecteert de zonnestraling en werkt als een spiegel aan de binnenzijde. Ze is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren: blauw, bruin, grafiet en groen, en er bestaat eveneens een transparante versie. De spiegelbeglazing is gehard aan de buitenzijde en voorzien van een coating met een lage emissiecoëfficiënt aan de binnenzijde.

Zelfreinigende Beglazing

De zelfreinigende beglazing beschermt tegen vuilophoping op de glasplaten. De buitenglasplaat is met een speciale coating met een dubbele functie bekleed. Organische afzettingen worden afgebroken onder invloed van de zonnestraling en vervolgens weggespoeld door regenwater. De coating zorgt voor de vorming van een waterfilm waarbij het water integraal afloopt in plaats van in druppels. Onzuiverheden worden zo mee afgevoerd. In tegenstelling tot standaardbeglazing droogt de zelfreinigende beglazing sneller. Ze is ook voorzien van een coating met een lage emissiecoëfficiënt aan de binnenzijde.

Gelaagde beglazing 33.2T klasse P2

Deze beglazing bestaat aan de binnenzijde uit twee 3 mm dikke glasplaten, met twee 0,38 mm dikke PVB folies ertussen. Deze gelaagde binnenglasplaat is tevens voorzien van een coating met een lage emissiecoëfficiënt. De glasplaat aan de buitenzijde is gehard. De gelaagde beglazing houdt ook 95% van de UV-stralen tegen.

Thermo-isolerende beglazing

Deze drievoudige U6 beglazing bestaat uit 3 geharde glasplaten met een dikte van 4 mm. De binnen- en buitenglasplaat zijn voorzien van een coating met een lage emissiecoëfficiënt. De ruimte van 10 mm tussen de glasplaten wordt met argon gas gevuld, voor een betere isolatie. Deze beglazing garandeert een betere thermische isolatie met een thermische coëfficiënt van Ug=0,5 W/m²K. Met deze superieure thermisch isolerende beglazing kan de energiebalans van een woning worden verbeterd. Indien u drievoudige beglazing niet voldoende vindt kunt U nog kiezen voor super-super isolerende viervoudige U8 beglazing

Geluidswerende beglazing

De geluidswerende beglazing dempt het geluid van buiten af. Ze bestaat uit een geharde glasplaat aan de buitenzijde en een speciale gelaagde glasplaat aan de binnenzijde. Deze binnenglasplaat is voorzien van een epoxylaag en een coating met een lage emissiecoëfficiënt. De ruimte tussen de glasplaten wordt gevuld met gas voor een betere geluidswering. De geluidsweerstand is gelijk aan 40 dB. De dakramen met geluidswerende beglazing zijn niet voorzien van ventilatie roosters, om de geluidsisolatie te maximaliseren.

Inbraakwerende beglazing klasse P4, UV-reductie van 99%

De inbraakwerende beglazing garandeert een grotere veiligheid. De binnenglasplaat bestaat uit twee glasplaten met een dikte van 4 mm en 4 PVB folies van 1,52 mm ertussen. Ze is tevens voorzien van een coating met een lage emissiecoëfficiënt. De buitenste glasplaat is gehard.


Toepassing:


• vermindert de kans op inbraak via het dakraam
• beschermt tegen en vermindert het risico op letsels als de beglazing ooit zou barsten (de scherven van de binnenglasplaat blijven aan de PVB folie hangen)
• houdt 99 % van de UV-stralen tegen
• zorgt voor een goede geluidsisolatie


Voldoet een standaardoplossing niet? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag met u mee.

Bezoek www.DAKDIDAK.nl voor meer informatie of mail abinfo@dakdidak.nl een telefoontje mag ook 026-3831625

Voor de redactie:

Hoop dat u mij artikel kunt waarderen en wilt publiceren

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van DAKDIDAK dakramen, dakvenster specialist: