Dans de zomer in met Blaaskwintet Zuiderwind & sopraan Cynthia Knoch

Persbericht geplaatst door HermezPR op 28-05-2017
Dans de zomer in met Blaaskwintet Zuiderwind & sopraan Cynthia Knoch
Posterholt – Dans 2 juli de zomer in met een optreden van Blaaskwintet Zuiderwind en sopraan Cynthia Knoch op Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Zij brengen dan samen een gewaagd programma met een mix van vele stijlen, van klassiek tot populair, met een knipoog naar Johann Strauss.

Blaaskwintet Zuiderwind is onderdeel van het Zuiderwind Ensemble, dat in 2005 is opgericht. De musici van Zuiderwind spelen een veelzijdig en uitdagend repertoire waar iedereen van kan genieten. Hartstocht en uitdrukkingskracht gaan daarbij samen met een weloverwogen gevoel voor kleur en stijl.

Naast het spelen van klassieke composities richt Zuiderwind zich op het ontginnen van nieuw repertoire voor blazersensemble, al dan niet in samenwerking met derden. Ook wordt muziek gearrangeerd en verzorgt Zuiderwind kunsteducatie gericht op jongeren, bijvoorbeeld via het project 'Peter en de Wolf'.

Het blaaskwintet dat 2 juli te gast is op Kasteel Aerwinkel bestaat uit Astrid Handels (fluit), Fons Klesman (klarinet), Inge Peters (fagot), Dorien Schrooten (hobo) en Kris Slootmaekers (hoorn).

André Rieu

Sopraan Cynthia Knoch rondde in juli 2011 haar masterstudies af aan de Hogeschool voor Kunsten Tilburg en werd datzelfde jaar finaliste tijdens het internationale Mozart concours voor zang in Praag. Ze volgende daarna onder meer masterclasses bij Tom Krause en Hubert Delamboye.

Ze is te zien en te horen tijdens galaconcerten, cabaret, musicals, in operette en opera, kamermuziek recitals en solo programma’s. Zo is ze bijvoorbeeld de vaste zangeres van het cabaret ensemble 'Lola Marie & Les Chats Noirs'. Sinds 2012 is Cynthia Knoch verbonden aan het intussen wereldberoemde gezelschap 'André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest'.

Kaarten reserveren

Kaarten voor de voorstelling van Blaaskwintet Zuiderwind en sopraan Cynthia Knoch, 2 juli om 14.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur.
Reserveren is mogelijk via 06-21-92-47-02 en via reserveren@cultureelaerwinkel.nl. Vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren.

Cultureel Aerwinkel

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen.

Alle concerten vinden plaats op Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Meer informatie over de stichting en het concert van Blaaskwintet Zuiderwind en sopraan Cynthia Knoch is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl.