Davinci DTA (Document Text Analyzer) geeft intelligente herkenning een nieuwe dimensie

Persbericht geplaatst door Influx PR op 05-11-2013
Davinci DTA (Document Text Analyzer) geeft intelligente herkenning een nieuwe dimensie
AMSTERDAM - 5 november 2013 - Davinci, een toonaangevende aanbieder van onder meer geavanceerde document- en tekstherkenningstechnologie inclusief geautomatiseerde beoordeling van documenten, heeft met haar product DTA een belangrijke doorbraak gerealiseerd in de verkorting van doorlooptijden van bijvoorbeeld hypotheek- en kredietaanvragen. Dienstverleners in de financiële markt zijn op deze manier geen dagen of weken meer kwijt, maar hooguit een uur. Daarmee besparen ze veel geld en kunnen de klant beter en sneller bedienen.
Teksten vanaf een digitaal (gemaakt) document herkennen is niet meer zo heel spannend. Het gaat echter steeds vaker om de meerwaarde die de software kan bieden in het vervolgtraject van het bedrijfsproces. Document Text Analyzer (DTA) van Davinci is in staat om niet alleen de inhoud van het document uiterst nauwkeurig en met grote zekerheid te herkennen, maar daar tevens een documentclassificatie en een inhoudelijke beoordeling aan te koppelen, zodat het vervolgproces eveneens efficiënter verloopt. Daarmee wordt zelfs fraudedetectie mogelijk.
Automatisering van het herkennings- en beoordelingsproces scheelt de dienstverlener niet alleen veel tijd en geld, maar voorkomt ook fouten die er bij het handmatig invoeren snel(ler) in sluipen. Met DTA is de gebruiker in staat om van ongestructureerde documenten (papier, PDF etc.) gestructureerde data te maken, die bovendien meteen kunnen worden verwerkt en in de juiste context geplaatst, volgens de business rules van het bedrijf. Die business rules bepalen wat in het verloop van het proces en in welke context er verder met een document (en de gegevens op dat document) moet gebeuren. Het verwerkingsproces wordt daarmee grotendeels geautomatiseerd.
De DTA-software werkt niet op basis van vaste templates. Binnen DTA is eenvoudig configuratie van een document mogelijk. Wordt een documenttype door DTA ondersteund, dan geldt dat ook voor alle varianten van dat documenttype. Voor een nieuw documenttype is de DTA-software heel snel en eenvoudig te configureren (aan te passen) en voor de varianten daarvan geldt dan weer hetzelfde.
In DTA zit een combinatie van OCR-, documentclassificatie- en Artificial Intelligence (AI-)technologie die in staat is verbanden te herkennen en te leggen tussen gegevens, het soort document, de context, de relevantie tussen gegevens etc. DTA controleert ten behoeve van fraudedetectie automatisch of de gegevens op het document voldoen aan de criteria die ervoor gelden en of er niet mee is gemanipuleerd. Dergelijke ingebouwde intelligentie in DTA geeft de hoogst denkbare strategisch toegevoegde waarde voor een organisatie.
Lees ook het interview met Tom van Ees, product manager en mede-ontwikkelaar van DTA op www.davincigroep.nl

Voor de redactie:

Over Davinci Davinci, het ondernemende adviesbureau, helpt haar klanten met heldere adviezen, tastbare ondersteuning en zichtbare resultaten. Daarbij maken wij volop gebruik van de nieuwe mogelijkheden die ICT en communicatie bieden. Wij staan voor resultaat behalen voor onze klanten. Wij onderscheiden ons doordat we betrouwbaar, pragmatisch en innovatief zijn. Wij zijn actief in diverse markten, waaronder de financiële dienstverlening, notariaat en membership organisaties. Wij zijn goed in het oplossen van complexe bedrijfsvraagstukken rondom proces- en ketenoptimalisatie, project- en programmamanagement, softwareontwikkeling en implementatie.
Davinci is opgericht in 1991 en heeft momenteel ruim 155 medewerkers in dienst. Onder deze medewerkers bevinden zich ruim 50 business consultants.
De softwaretak bestaat uit 60 medewerkers, waaronder software architecten, informatieanalisten, programmeurs en beheerders. Davinci is bij uitstek ingericht voor een langdurige ondersteuning. Kennisborging is ingebed binnen de gehele organisatie. In alle facetten van de organisatie wordt in teams gewerkt, zodat specifieke kennis niet slechts bij één persoon ligt. Hiernaast wordt bij Davinci veel energie gestoken in cursussen, training on-the-job en kennisoverdrachtsessies. Davinci is een 100% Nederlands bedrijf en is gevestigd in Amsterdam, Barneveld, Hilversum, Žilina en Bratislava (Slowakije).
Door middel van een goed personeelsbeleid, een heldere governance structuur, toezicht door een zeer ervaren Raad van Commissarissen (RvC) en een gedreven directie is Davinci uitstekend voorbereid op de toekomst. De RvC bestaat uit Hein Blocks - voormalig directeur Nederlandse Vereniging van Banken, Henk Kesler - voormalig directeur Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, Roy van Diem - Voormalig CEO Obvion, Peter Heemskerk - CIO Delta Lloyd, Arie van Eijden - voormalig directeur AFC Ajax. Meer informatie: www.davincigroep.nl
Contact: Dirk Jan Lassing - Marketing & Sales Davinci
T +31 (0)20 550 37 50 - M +31 (0)6 28 46 98 93 - F +31 (0)20 550 37 55
djlassing@davincigroep.nl
Voor redactionele informatie: Influx PR: Jakob Brons, 055 3663034, davinci@influx-pr.com
deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: