Davinci levert met partner Amazon Web Services diensten vanuit de cloud

Persbericht geplaatst door Davinci op 17-02-2016
Amsterdam, 17 februari 2016
Als leverancier van hoogwaardige ICT oplossingen in de hypotheken- en consumptief kredietbranche is Davinci sinds kort, samen met partner Amazon Web Services (AWS), gestart met het leveren van diensten vanuit de cloud in de vorm van SaaS (software as a service). Davinci blijft hiermee vooroplopen als het gaat om innovatie van dienstverlening in de financiële sector.

Door het leveren van diensten vanuit de cloud speelt Davinci in op de wens van klanten voor enerzijds meer variabiliteit in kosten (pay per use) en anderzijds de garantie op hoge uptime en performance. Michiel van Loef, manager Davinci Services licht toe: “Wij vinden het belangrijk om onze bestaande klanten deze service te kunnen leveren en voor toekomstige klanten de toetredingsdrempel te verlagen zodat uiteindelijk meer klanten gebruik kunnen maken van dit soort hoogwaardige services. Dit is een onderdeel van onze strategie.”

Davinci heeft in Amazon Web Services een geschikte partner gevonden voor het hosten van haar services. De keuze voor AWS is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de verscheidenheid aan beschikbare diensten ten aanzien van de scalability van de infrastructuur. Dat maakt het mogelijk de infrastructuur op te schalen waardoor ook bij fluctuaties in aantallen altijd dezelfde performance kan worden gegarandeerd. Tegelijkertijd speelden de betrouwbaarheid en veiligheid van de services een grote rol bij de keuze voor AWS. De infrastructuur is ISO 27001, ISO 27018, SOC 1, 2 en 3, alsmede PDI DSS Level 1 gecertificeerd. Daarnaast heeft De Nederlandsche Bank (DNB) verklaard dat AWS voldoet aan de huidige gestelde eisen voor dergelijke services. Dit zorgt ervoor dat Nederlandse financiële instellingen, waaronder banken en verzekeringsmaatschappijen, hun technologische infrastructuur naar de AWS cloud kunnen verplaatsen.

De eerste dienst die Davinci vanuit de cloud aanbiedt, is DocStreet. Eén van de afnemers van DocStreet, Skydoo, neemt de dienst sinds een aantal maanden naar volle tevredenheid af. Het platform voor hypotheekverwerking waarvan inmiddels een aanzienlijk deel van de geldverstrekkers in Nederland gebruik maakt, maakt het door middel van DocStreet mogelijk dat de benodigde documenten voor hypotheekacceptatie (zoals loonstroken, identificatiedocumenten etc) vanuit een digitale scan omgezet worden naar gestructureerde data waarna automatische dossierverwerking mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat verwerkingstijden van hypotheekdossiers sterk worden verkort.