De Bodegraafse Kaasboer, uw Bodegraafse kaasspecialist

Persbericht geplaatst door egbertveldhuijzen op 21-03-2012
De Bodegraafse Kaasboer, uw Bodegraafse kaasspecialist

Kaasspecialist Bodegraven, de Bodegraafse Kaasboer

Kaaspakhuys

De familie Veldhuijzen is al sinds 1885 actief in de kaashandel vanuit het kaasdorp Bodegraven. Ruim 125 jaar ervaring in het selecteren van de lekkerste kazen, het rijpingsproces en het vers versnijden van kaas. Inmiddels is de vijfde generatie actief in het bedrijf. En daarmee wordt een familietraditie voortgezet.

Unieke traditionele rijping

In het authentieke kaaspakhuis aan de Prins Hendrikstraat in Bodegraven rijpen de kazen op traditonele en natuurlijke wijze. Om de smaak optimaal te laten ontwikkelen, rijpen wij de kazen op houten planken en worden deze wekelijks handgekeerd.

Dit vakmanschap wat door de verschillende generaties is opgebouwd en doorgegeven, is belangrijk voor de smaakontwikkeling. Veel kaas wordt op industriële wijze bewaard. Daardoor verliest het weinig vocht en ontwikkelt het zich minder qua smaak. Wij geven onze kazen alle tijd om hun rijke smaak te ontwikkelen.

De rijpingsomstandigheden zijn daarbij essentieël. We laten de natuur juist meespelen met wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Deze passie en liefde voor het vak proeft u dan ook in onze kaas. Daarom:

Natuurgerijpt in een authentiek Bodegraafs kaaspakhuis.. dat proef je..

Kaaspakhuys,

In dit oude kaaspakhuis is tevens onze winkel gevestigd. Hier verkopen we de lekkerste traditioneel gerijpte kaas: kom proeven en ervaar het zelf! Tevens verkopen we hier verschillende van de lekkerste Boerenkazen. Deze worden op ambachtelijke wijze bereid. Onder andere streekproducten uit het Groene Hart, zoals 'Le petit Doruvael'. Daarnaast verse Boerenzuivel, direct van de Boerderij. Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor buitenlandse specialiteiten uit Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland etc. Kakelverse eieren, vers gelegd tegen scherpe prijzen. Een specialiteit is onze verse geraspte Fondue, deze maken wij graag voor u klaar. Wij hebben meer dan 60 Hollandse kaassoorten zoals:

 • Boerenkaas in de diverse variaties
 • Leidse kazen 40+ met kruidnagel of komijn
 • Hollandse gatenkaas
 • Noord Hollandse kaas uit de Beemsterpolder: Groene Weide en Goud Oud
 • Magere kazen: Holland Light, Gouwenaar Light en diverse kruiden varianten
 • Geitenkaas, Schapenkaas en dieet-kaas
 • Specialiteiten met kruiden, komijn, truffel, etc.
 • http://www.debodegraafsekaasboer.nl/kaaspakhuys/

  Boerenkaas

  Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij bereid is. Dat elke boerenkaas uniek is, een eigen verhaal heeft, dat geen kaas hetzelfde smaakt. Dat boerenkaas altijd van rauwe, onverhitte melk wordt bereid en dat je het seizoen proeft in boerenkaas. U kunt voor overheerlijk Boerenkaas ook op de markt terecht.

  http://www.debodegraafsekaasboer.nl/kaaspakhuys/boerenkaas/

  Kaasboer Rotterdam: De Bodegraafse Kaasboer

  Kaasboer Zeist: De Bodegraafse Kaasboer

  Kaasboer Haastrecht: De Bodegraafse Kaasboer

  Kaasboer Nieuwkoop: De bodegraafse Kaasboer

  Kaasboer Wervershoof: De bodegraafse Kaasboer

  http://www.debodegraafsekaasboer.nl/markt/

  deel deze pagina: