De Bouwmeester: Terug van weggeweest

Persbericht geplaatst door Het KavelHuis op 10-09-2015
De Bouwmeester: Terug van weggeweest
De BOUWMEESTER: Terug van weggeweest

Als je op zoek bent naar iets nieuws, blijkt iets ouds soms de beste vondst te zijn. Zo brengt Het KavelHuis met succes een eigentijdse bouwmeestermethode in praktijk. J. (Koos) van Rijn doet een boekje open.

"Ooit stond de term Bouwmeester zo goed als synoniem voor architect. Deze vrije beroepsbeoefenaar ontwierp gebouwen, begeleidde het volledige bouwproces en was verantwoordelijk voor het met de opdrachtgever afgesproken eindresultaat. Hij was, zoals dat heet, leading in het proces. Maar in de loop der jaren werd het bouwproces steeds complexer. Voor de verschillende onderdelen waren steeds vaker specialisten nodig. Het geheel raakte versnipperd. Slechts weinig architecten hadden de ambitie om ondanks deze ontwikkeling toch breed georiƫnteerd te blijven. Ze lieten bepaalde disciplines los en concentreerden zich op ontwerpactiviteiten. Zo raakte de beroepsgroep de leidende rol kwijt".

"Andere partijen, zoals projectontwikkelaars, aannemers en catalogusbouwers vulden het vacuĆ¼m op. J. (Koos) van Rijn merkte op dat, zoals dat wel meer gebeurd bij ontwikkelingen, ook hier de slinger naar links, rechts en weer terug gaat zwaaien".

J. (Koos) van Rijn is van mening dat de Architect de leidende rol in het bouwproces terug moet krijgen. Het KavelHuis heeft daarom een oud concept nieuw leven ingeblazen: De Bouwmeester. Het KavelHuis werkt als Bouwmeester nauw samen met de Architect en geeft die de ruimte om creatief en vernieuwend te zijn.

De rol van Het KavelHuis is om samen met de Architect op te trekken, onafhankelijk en als vertrouwenspersoon van de opdrachtgever. Het KavelHuis vult de Architect aan, denk hierbij aan zaken als: inkoop, kostengestuurd ontwerpen en bouwen, contractvorming, planning, investeringsramingen, bouwbegeleiding etc.

Dit levert voor de Opdrachtgever winst op. Door kennis van zaken en kennis van de markt kan de opdrachtgever rekenen op scherpe prijzen voor Architect en Aannemer en wordt er kwaliteit geleverd.