De culinaire parels van Zeeland

Persbericht geplaatst door Clickr op 16-07-2012

Zeeland, het is de provincie die bekend is om zijn zilte zeelucht, zijn gevecht met de elementen en de Zeeuwse mosselen. Maar ook steeds meer om zijn gastronomische hoogtepunten. En terecht, want juist op gastronomisch gebied heeft Zeeland een hoop te bieden.

Culinair Zeeland
Het culinaire aanbod in Zeeland is op zijn zachtst gezegd spectaculair te noemen. Zo vindt u binnen de provinciegrenzen maar liefst zeven restaurants die met de prestigieuze Michelinsterren mogen pronken. De top restaurants Inter Scaldes en de Kromme Watergang zijn zelfs in het bezit van twee Michelinsterren. Maar het zijn niet alleen de restaurants die van Zeeland een culinair hoogstandje maken. De provincie herbergt ook verschillende befaamde ingrediënten zoals lamsoor, zeekraal, Oosterschelde kreeft en natuurlijk de Zeeuwse mossel. En wist u dat Zeeland zelfs zijn eigen wijngaarden heeft? Binnen de Zeeuwse grenzen worden verschillende soorten wijnbessen gekweekt waarmee diverse wijnen worden gemaakt. Bekendste zijn de wijnen van de Kleine Schorre, die dankzij druivenrassen zoals Pinot Gris, Pinot Blanc en Auxerrois uitstekend aansluiten bij de Zeeuwse Zilte Nattigheden.

Toprestaurants binnen de Zeeuwse grenzen
Inter Scaldes, Nolet´s Vistro, de Kromme Watergang en Katseveer. Het zijn stuk voor stuk klinkende namen die elk met hun specialiteiten en unieke kenmerken bijdragen aan het hoogstaande culinaire klimaat van Zeeland. Onderstaand een tipje van de sluier over deze toprestaurants.

Inter scaldes **
Aan het roer bij sterrenrestaurant Inter Scaldes staat topchef Jannis Brevet, die de afgelopen jaren meerdere keukens naar een Michelin bekroning geleid heeft. Inter Scaldes wordt omringd door Zeeuwse polders, een groene Engelse tuin en ligt nabij tal van pittoreske stadjes. Hier wordt voedsel van topkwaliteit geserveerd. Dat patron cuisinier Jannis Brevet zich laat inspireren door wat land en water te bieden hebben, wordt weerspiegelt in de menukaart van Inter Scaldes. Een combinatie van invloeden van de Zeeuwse wateren en het unieke dat het Zeeuwse land heeft te bieden.

Nolet’s Vistro *
Ooit begonnen als mosselrestaurant heeft Nolet’s Vistro zich ontpopt tot een van de toprestaurants van Zeeland. Bij Nolet’s Vistro vindt u het mooiste dat de Oosterschelde te bieden heeft. Prachtige verse streekgebonden producten, op vakkundige wijze bereid door topchef Danny Nolet.

Kromme Watergang **
Diep binnen de Zeeuwse grenzen vindt u de Kromme Watergang, het befaamde twee sterren restaurant van chefkok Edwin Vinke. Hier worden lichte, gemakkelijk verteerbare en creatieve gerechten geserveerd, geïnspireerd door de Zeeuwse invloeden die Zeeland zijn unieke karakter geven. De Zeeuwse invloeden hebben hun intrede gedaan in de keuken die gebaseerd is op de zilte en aardse smaken die in de omgeving te vinden zijn.

Katseveer *
Passie, dat is wat u aantreft in sterrenrestaurant de Katseveer. En het is die passie die resulteert in de culinaire topprestaties die proeft op uw bord. Sterrenrestaurant Katseveer is gevestigd in het authentieke veerhuis van Katseveer, een pand met een historie. Tegenwoordig zwaait topchef Rutger van der Weel de scepter in de keuken. Zijn kwaliteit en passie wordt weerspiegelt in het feit dat het restaurant binnen twee jaar bekroond werd met een Michelinster. Een harmonieus gerecht, met alle elementen op het bord perfect in balans, dat is wat u hier mag verwachten.

Zeeuwse Topkoks aan het werk
Een topkok aan het werk zien, het is voor weinigen weggelegd. De keuken is zijn werkgebied en slechts voor enkelen toegankelijk. Op Culinair at Sea krijgt u echter de kans om de topkoks Jannis Brevet, Danny Nolet, Edwin Vinke en Rutger van der Weel van de vier eerder genoemde Zeeuwse sterrenrestaurants aan het werk te zien. Culinair at Sea is een culinair topevenement dat op 28, 29 en 30 september 2012 gehouden wordt op Zeeuwse bodem. Het evenement biedt masterclasses en workshops van topchefs en befaamde vinologen, maaltijden van topkwaliteit en een heuse wijnveiling. Meer informatie over dit unieke evenement vindt u op www.culinairatsea.nl.

Dus laat in het laatste weekend van september de fijnproever in uzelf spreken op Culinair at Sea en ontdek de culinaire parels van Zeeland.