De ImProvia SAKER World Final Champion 2011 is bekend!

Persbericht geplaatst door Saker Sportscars op 01-11-2011
De ImProvia SAKER World Final Champion 2011 is bekend!

Afgelopen zondag stond circuitpark Zandvoort volledig in het teken van de ImProvia SAKER World Final. Voor het eerst in de acht jaar dat de Saker Sportscar Challenge gereden wordt, vond dit weekend een spectaculaire internationale finale plaats.

Het werd een spannende en spectaculaire racedag, en met 27 Sakers ook gelijk het grootste startveld in de historie!

Na de tijdtrainingen van zaterdag en zondag, met 11 teams die onder de 1.50 grens duiken, vind om 11.30 De K&N Sprintrace plaats. De start eindigt in een ravage, na een heftige klap waarbij vijf Sakers betrokken zijn. Niet de droomstart van het evenement, maar gelukkig kunnen alle coureurs ongedeerd hun auto verlaten en is er alleen materiële schade.

De race krijgt vervolgens een herstart, en wordt een 1-2-3 voor de open Saker Sprints; resp. Rudolf Meijer, Coos Schouten & Jeroen van den Heuvel pakken het podium.

The Autosport Company Spintrace gaat droog van start, en door een lichte regen worden de omstandigheden op de slicks steeds lastiger. Opvallend is ook dat er letterlijk andere rijders komen boven ‘drijven’; de winst van deze sprintrace gaat naar Derwin Belt in de SPAA05 Saker, de tweede plaats is voor Laurens Meijer. Evan Kersbergen debuteert in de Saker Sportscar Challenge met een fraaie derde plaats!

De Meyer Beheer Endurance Race werd volledig onder natte omstandigheden gereden en bleek een waardig sluitstuk van de finale. Na de pitstops was het Laurens Meijer die de kop overnam van Derwin Belt en deze niet meer afstond. Nadat de finishvlag is gevallen en er diverse tijd- en erestraffen zijn verrekend zijn het resp. Belt in de SPAA05 Saker RapX, Laurens Meijer in de Jadbalja Saker GT en Team Hekker in de open Saker Sprint die de plaatsen 1,2 & 3 voor zich opeisen.

Het dagklassement en dus de titel van de ImProvia SAKER World Final 2011 gaat uiteindelijk met maar één punt verschil naar Derwin Belt van SPAA05 onder Bas Koeten Racing.

Degene die er net naast grepen waren, op de tweede plaats, Laurens Meijer in de Jadbalja 2 en op de derde plaats Team Hekker, met coureurs Floris-Jan Hekker en Coos Schouten.

De strijd om het algemene kampioenschap van de Saker Sportscar Challenge 2011 werd pas in de allerlaatste minuten van de wedstrijd beslist, en pas bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat vader en zoon Gerrit & Rudolf Meijer (Jadbalja Go Fast) uiteindelijk het kampioenschap over 2011 naar zich toe hebben getrokken, proficiat! Paul Rose heeft tenslotte de eerste titel gepakt in de Engelse Saker Sportscar Challenge 2011.

Kortom, een spectaculaire racedag voor iedereen, zowel de rijders als alle toeschouwers van de ImProvia SAKER World Final!

Voor de redactie:

Voor meer informatie of een persoonlijke noot van Saker Sportscars: www.sakersportscars.com of info@sakersportscars.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Saker Sportscars: