De klachten bij een burn out

Persbericht geplaatst door timvermeer op 17-11-2012

Wanneer iemand uitgeput raakt en zijn gedachten niet meer van zijn of haar werk kan afhouden kan dit leiden tot depressiviteit. Wanneer dit lang aanhoudt kan dit zelfs leiden tot een burn out waar iemand veel last van hebben voor een langere periode. Een burn out neemt heeft verschillende symptomen welke voor veel mensen hetzelfde zijn.

Gevoel bij een burn out

Wanneer iemand een burn out heeft gaat deze persoon zich anders gedragen. Doordat er een constant gevoel van frustratie heerst over de klachten is iemand met een burn out sneller geiriteerd dan anders. Dit leidt soms tot onwerkbare situaties met collega’s. Daarnaast is iemand met een burn out slechts in het vertrouwen van anderen. Ze zijn altijd achetrdochtig en denken dat mensen erop uit zijn hen pijn te doen, emotioneel of fysiek. Hierdoor krijgen zij een gevoel van machteloosheid en hopeloosheid wat leidt tot een verergering van de al bestaande klachten.

Lichaam bij een burn out

De klachten van een burn out zijn niet allemaal mentaal. Iemand kan werkelijk het gevoel hebben ‘opgebrand’ te zijn. Vermoeidheid en rusteloosheid zijn twee veel voorkomende kenmerken van een burn out. Doordat vaak slaapproblemen optreden nemen klachten als hoofdpijn en vermoeide spieren toe.

De burn out test

Het niet altijd geheel duidelijk wanneer iemand lijdt een een burn out of slechts een korte zwaardere periode heeft. Er is nu de gratis online burn out test. Deze test bestaat uit een korte vragenlijst welke ingaat op uw gedrag en gevoel. Na het doorlopen van de test krijgt u meteen de uitslag welke duidelijkheid geeft over de vorm van uw psychische klachten.

Voor de redactie:

TestJeBurnout.nl