De nieuwste trend is een leren rugtas

Persbericht geplaatst door johanmeijer op 15-12-2014

De laatste hype in de tassenwereld zijn leren rugtassen. Leren tassen zijn niet alleen stijlvol, ze zijn ook nog eens heel fijn in gebruik. Er zijn verschillende soorten leer op de markt, waarvan runderleer en varkensleer de bekendste zijn. Van beide types worden ook rugtassen gemaakt. Leer is zeer sterk en hoeft niet eens heel zwaar of robuust te zijn om veel te kunnen dragen. Daarom is het zo geliefd als materiaal voor tassen. Een rugtas van leer heeft een luxe, serieuze uitstraling en gaat lang mee. Het nadeel is dat een leren tas vaak duurder is dan een kunststof tas.

Leren rugtas

Wist je dat het beter is voor je lichaam om een rugtas te gebruiken? Bij een zware rugtas wordt namelijk het gewicht verdeeld over het hele lichaam, waardoor de ‘last’ beter te dragen is. Bij een schoudertas heb je de neiging om scheef te gaan lopen om het gewicht te kunnen draaien. Daarom kun je, als je regelmatig veel moet meenemen, beter kiezen voor een rugtas.

Rugtas voor werk en school

Het is eigenlijk wel traditie dat als een kind naar de brugklas gaat, je hem of haar een leren boekentas cadeau doet. Deze stevige tassen bieden namelijk alle ruimte voor schoolboeken, schriften, mappen en pennen. Maar de tassen zijn vaak erg zwaar om aan je arm mee te nemen. De leren rugtas variant biedt dan uitkomst. Het gewicht van de boeken en andere spulletjes wordt beter verdeeld en is makkelijker mee te nemen. Bovendien heeft een rugtas een hipper imago dan de ouderwetse boekentas, waardoor de leren rugtas veel langer mee zal gaan. Ook voor studenten en uiteraard professionals op het werk is een leren rugtas een echte aanrader.