De tijd van depressie

Persbericht geplaatst door timvermeer op 07-12-2012

Iedereen heeft tijdens de donkere dagen in de winter weleens last van een sombere bui. De korte dagen en weinig zonlicht zorgt bij veel mensen voor minder ‘zin’ in de dag. Wanneer dit echter een extreme vorm aanneemt kan het zijn dat u last krijgt van een depressie.

De depressie symptomen

Vooral in de maanden november tot en met januari krijgen relatief veel mensen te kampen met een (winter)depressie. Iedereen heeft weleens een dag waarop je niet uit bed komt komen, vooral wanneer het buiten nog donker is. Wanneer de klachten echter lange tijd aanhouden en een belemmering zijn in het dagelijks leven is er pas sprake van een depressie. Iemand die lijdt aan een depressie voelt zich vaak, of zelfs constant, somber en futloos. Het liefst willen zij helemaal niet uit bed komen en elke sociaal contact vermijden. Iemand die depressief is, heeft vaak moeite om normaal te functioneren. Dit kan leiden tot het verval van relaties en daarmee een nog verdere verwijdering van de samenleving.

De depressie test

Een dagje of zelfs een paar dagen een leeg en futloos gevoel hebben betekent niet dat je een depressie hebt. Om snel te weten of u lijdt aan een depressie is er nu de gratis depressie test. Deze test vertelt u binnen een kwartier of u de kenmerken van een depressie vertoont. De kwaliteit van de vragenlijst is gewaarborgd aan de hand van de DSM-IV criteria

Voor de redactie:

Psychologenteam

TestJeDepressie.nl