De UGG Australia geschiedenis

Persbericht geplaatst door HarmjanE op 25-04-2013

UGG boots zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Iedere trendy modewinkel heeft wel een apart sectie voor UGG en voor de laatste UGGs sale ga je naar de officiele webwinkel. UGGs zijn er voor hem en haar, je hebt ook UGGs kids. Maar waar komt het concept van schapenvacht laarzen nou vandaan?

UGG Australia komt van oorsprong uit het Australische Byron Bay. Hier werd eind jaren '60 begin jaren '70 vaak wekenlang gesurft door groepen surfers. Om hun voeten voor, tijdens en na het surfen warm en droog te houden gebruikten zij 'sheepskin footies': handgemaakte laarzen van schapenleer gevoerd met schapenwol. Schapenwol heeft de eigenschap isolerend, vochtregulerend en comfortabel te zijn dus was hiermee bij uitstek geschikt als voering voor laarzen van surfers.

In 1978 richtte Brian Smith het merk UGG Australia op en begon hij bij Zuid-Californische stranden de scheepskin laarzen te verkopen aan de daar aanwezige surfers. Smith vond de Californische levensstijl perfect aansluiten bij zijn idee van wat merk UGG Australia moest uitstralen: een ontspannen en casual levensstijl. Het merk werd steeds populairder en begon zich midden jaren '80 langs de gehele Californische kust te verspreiden. Het duurde niet lang voordat de UGG laarzen ook bekend werden in de meer binnenlands gelegen steden en zo terecht kwam bij alle lagen uit de bevolking. De laarzen werden daarnaast een veel verkocht en gedragen product in skigebieden zoals bijvoorbeeld Aspen. Het merk UGG Australia werd hiermee voor iedereen die er een sportieve, maar ontspannen levensstijl op na hield.

Hedendaagse ontwikkelingen

Aan het begin van de jaren 2000 begon UGG Australia aan een opmars in de modewereld. Het merk begon meer en meer te staan voor een casual, stijlvolle en luxueuze levensstijl. Beroemdheden zoals Pamela Anderson, Cameron Diaz en Jennifer Aniston begonnen rond 2005 met het dragen van UGG-laarzen in hun vrije tijd en niet veel later waren de laarzen niet meer weg te denken uit het modebeeld. De stijgende vraag naar UGG-laarzen zorgde voor de ontwikkeling van diverse modellen en kleuren UGGs.

Momenteel bestaat de collectie van UGG Australia allang niet meer alleen uit de schapenleren laarzen gevoerd met schapenvacht in een beperkt aantal modellen en kleuren. Tegenwoordig is er een breed scala aan divers schoeisel van UGG-Australia. Zo zijn er bijvoorbeeld ook high fashion modellen, sneakers, sleehakken, clogs, slippers, sandalen, ballerina's, mocassins en bootschoenen te verkrijgen. Sinds 2011 richt UGG Australia zich ook weer meer op de groep mensen die de UGG-laarzen groot maakte: de mannen met een actieve levensstijl. Maar ook voor kinderen en zelfs baby's is er een gevarieerd aanbod. Los van het schoeisel zijn er ook tassen, sjaals, hoeden, handschoenen, portemonnees en telefoonhoesjes te verkrijgen van UGG Australia. Kortom aan iedereen wordt gedacht!

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van HarmjanE: